Μενού
  • Α-
  • Α+

Εγκλημα θα θεωρείται από εδώ και πέρα η αθέτηση της υπόσχεσης για χρήση προφυλακτικού κατά τη διάρκεια του σεξ, χωρίς τη γνώση ή τη συναίνεση του συντρόφου, όπως έκρινε και το Ανώτατο Δικαστήριο του Καναδά. Σημαντικός αριθμός ανδρών και γυναικών που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες ανέφεραν ότι σύντροφοί τους έχουν αφαιρέσει το προφυλακτικό, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός ανήλικης: Προσπαθούσε να γυρίσει πορνογραφικά βίντεο ο αστυνομικός που συνελήφθη

«Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν είναι τόσο σαφές ότι όταν κάποιος έχει συμφωνήσει να κάνει σεξ με προφυλακτικό και το αφαιρεί χωρίς συναίνεση, αυτό συνιστά σεξουαλική επίθεση ή βιασμό», υπογράμμισε η Λιζ Γκότελ, καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα και ειδική σε ό,τι αφορά τη σεξουαλική συναίνεση και την καναδική νομοθεσία. «Το δικαστήριο λέει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συναίνεση σε αυτή την περίσταση. Δεν έχει σημασία εάν η μη συναινετική αφαίρεση του προφυλακτικού έγινε φανερά ή δόλια», συμπλήρωσε. 

«Η σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό είναι θεμελιωδώς και ποιοτικά διαφορετική σωματική πράξη από τη σεξουαλική επαφή με προφυλακτικό», επισημαίνει η απόφαση που εγκρίθηκε με ψήφους 5-4. «Η χρήση προφυλακτικού δεν μπορεί να είναι άσχετη, δευτερεύουσα ή τυχαία όταν η καταγγέλλουσα έχει ρητά εξαρτήσει τη συναίνεσή της από αυτή», αναφέρει ακόμη η απόφαση. 

Η πρακτική αυτή, γνωστή ως «stealthing», έχει γίνει τόσο διαδεδομένη που κάποια πανεπιστήμια στον Καναδά την έχουν ενσωματώσει στις πολιτικές τους για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA