Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη καθώς τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε νηπιαγωγείο στην κεντρική Κίνα την Τετάρτη, με τον κύριο ύποπτο να έχει τραπεί σε φυγή, όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία. «Ενοπλος κακοποιός που φορούσε καπέλο και μάσκα εισέβαλε» στις 10:22 τοπική ώρα σε αυτό το κτήριο της επαρχίας Σιανσί (ανατολική Κίνα), αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας. «Οι υπηρεσίες δημόσιας ασφάλειας καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρουν τον ύποπτο», ηλικίας 48 ετών, δήλωσε η αστυνομία στο καντόνι Ανφού, όπου σημειώθηκε η τραγωδία.

Ενα βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από την Λαϊκή Ημερησία, μια επίσημη εφημερίδα, δείχνει έναν αστυνομικό να μεταφέρει ένα παιδί στην αγκαλιά του σε ένα ασθενοφόρο. Η ταυτότητα και η ηλικία των θυμάτων δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Η ανακοίνωση επίσης της αστυνομίας δεν διευκρινίζει το όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Αλλά τα αιχμηρά όπλα χρησιμοποιούνται συχνά σε τέτοιου τύπου επιθέσεις. 

Επιθέσεις με μαχαίρι συμβαίνουν τακτικά στην Κίνα, λόγω έλλειψης άλλων φονικών οργάνων που χρησιμοποιούνται για ανθρωποκτονίες σε μια χώρα όπου η οπλοφορία δεν επιτρέπεται για τους απλούς πολίτες. Ορισμένες από αυτές τις επιθέσεις στοχεύουν ειδικά νέους μαθητές και συμβαίνουν σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα κάθε χρόνο. Γενικώς, διαπράττονται από άτομα που θέλουν να εκδικηθούν την κοινωνία ή που τρέφουν δυσαρέσκεια για το σχολείο που βάζουν στο στόχαστρό τους.

  • Τον Ιούνιο του 2021, ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 14 στους δρόμους της Ανκίνγκ στην ανατολική Κίνα.
  • Ενα άτομο οπλισμένο με μαχαίρι επιτέθηκε σε νηπιαγωγείο στο Μπεϊλιού, στα νότια της χώρας, τον περασμένο Απρίλιο, σκοτώνοντας δύο παιδιά και τραυματίζοντας 16 ανθρώπους.
  • Το 2018, ένας άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι εννέα παιδιά και τραυμάτισε 11 στη βόρεια Κίνα καταδικάστηκε σε θάνατο.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA