ΔΙΕΘΝΗ
06/08/2022 11:46

Γάλλος φυσικός ανάρτησε σαλάμι και είπε ότι ήταν πλανήτης που έπιασε το James Webb - Τον δίκασε το Twitter

Ο Etienne Klein, διακεκριμένος φυσικός και διευθυντής στην Επιτροπή Εναλλακτικών Ενεργειών και Ατομικής Ενέργειας της Γαλλίας, ανέβασε την εικόνα του ισπανικού αλλαντικού chorizo στο Twitter προ ημερών λέγοντας ότι πρόκειται για στιγμιότυπο μακρινού πλανήτη το οποίο απαθανάτισε το τηλεσκόπιο James Webb

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γάλλος φυσικός ανάρτησε σαλάμι και είπε ότι ήταν πλανήτης που έπιασε το James Webb - Τον δίκασε το Twitter
Πηγή: Shutterstock
Ανάγνωση:

Μετάνιωσε την ώρα και τη στιγμή που θέλησε να τρολάρει και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις απάτες του διαδικτύου ο διακεκριμένος επιστήμονας Ετιέν Κλάιν, ο οποίος ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία από μια φέτα σαλαμιού γράφοντας ότι πρόκειται για τον πλανήτη Proxima Centauri. Αφού τον... ξετίναξαν τα hoaxes έπεσαν να τον «φάνε» και συνάδελφοί του, αλλά και οι... δικαστές του διαδικτύου, με αποτέλεσμα να βγει και να απολογηθεί.

Ο Etienne Klein, διακεκριμένος φυσικός και διευθυντής στην Επιτροπή Εναλλακτικών Ενεργειών και Ατομικής Ενέργειας της Γαλλίας, ανέβασε την εικόνα του ισπανικού αλλαντικού chorizo στο Twitter προ ημερών λέγοντας ότι πρόκειται για στιγμιότυπο μακρινού πλανήτη το οποίο απαθανάτισε το τηλεσκόπιο James Webb.

«Φωτογραφία του Proxima Centauri, του κοντινότερου αστεριού στον Ηλιο, εντοπίζεται 4,2 έτη φωτός μακριά από μας. Τραβήχτηκε από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb. Οι λεπτομέρειες. Ενας νέος κόσμος ξετυλίγεται» έγραψε ο επιστήμονας και πολλοί από τους 91.000 followers του δυσανασχέτησαν με το χιούμορ του.

Κατόπιν ο ίδιος παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι η εικόνα ήταν, τελικά, ένα κοντινό ενός κομματιού chorizo σε μαύρο φόντο. «Λοιπόν, όταν είναι ώρα για κοκτέιλ, οι γνωστικές προκαταλήψεις φαίνεται να βρίσκουν πολλά για να απολαύσουν. Προσοχή. Σύμφωνα με τη σύγχρονη κοσμολογία, κανένα αντικείμενο που σχετίζεται με τα ισπανικά αλλαντικά δεν υπάρχει πουθενά αλλού εκτός από τη Γη» έγραψε επανερχόμενος στο ίδιο ύφος.

«Με αφορμή ορισμένα σχόλια, αισθάνομαι υποχρεωμένος να διευκρινίσω ότι αυτό το tweet που δείχνει μια υποτιθέμενη εικόνα του Proxima Centauri ήταν ένα αστείο. Ας μάθουμε να είμαστε επιφυλακτικοί με τα επιχειρήματα από θέσεις εξουσίας όσο και με την αυθόρμητη ευγλωττία ορισμένων εικόνων» είπε. Ο ίδιος, για να επανορθώσει, ανήρτησε και μία φωτογραφία από τον γαλαξία Cartwheel, διαβεβαιώνοντας πως είναι αληθινή και όχι κάποιο άλλο... σαλάμι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
JAMES WEBB ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΑΠΑΤΗ TWITTER
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ