Μενού
  • Α-
  • Α+

Λιβανέζος δικαστής διέταξε σήμερα να αφεθεί ελεύθερος, χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, ο άνδρας που την περασμένη εβδομάδα κράτησε ομήρους μέσα σε μια τράπεζα στη Βηρυτό, στην προσπάθειά του να αποκτήσει πρόσβαση στις καταθέσεις του, που έχουν παγώσει μετά την οικονομική κατάρρευση του 2019.

Διαβάστε ακόμη: Μάικλ Μπέρι: Πούλησε τις μετοχές του μετά τις προειδοποιήσεις για κραχ - Είχε προβλέψει την κρίση του 2008

Ο Μπασράμ αλ Σεΐχ Χουσέιν, 42 ετών, μπήκε σε ένα υποκατάστημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Λιβάνου στη συνοικία Χάμρα της Βηρυτού και απείλησε τους υπαλλήλους με όπλο. Συμφώνησε να αποχωρήσει μόνο αφότου η τράπεζα δεσμεύτηκε ότι θα του έδινε 35.000 δολάρια, από τα πάνω από 200.000 που είχε στον λογαριασμό του. Ο ίδιος υποστήριζε ότι χρειαζόταν τα χρήματα για να πληρώσει τα έξοδα νοσηλείας ενός συγγενή του.

Κάποιοι στον Λίβανο θεωρούν τον 42χρονο «ήρωα» που αντιστάθηκε στο «ανεπίσημο» πάγωμα των κεφαλαίων του, δεδομένου ότι δεν έχει επιβληθεί με νόμο αλλά δίνει στις τράπεζες τη «διακριτική ευχέρεια» να αποφασίζουν ποιος θα έχει πρόσβαση στις καταθέσεις του και πόσα χρήματα μπορεί να σηκώσει. Οι τράπεζες λένε ότι κάνουν εξαιρέσεις για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως για τα νοσήλια ασθενών, αλλά οι καταθέτες και εκπρόσωποί τους είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι αυτές οι εξαιρέσεις σπανίως εφαρμόζονται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA