Μενού
elon-mask
Ελον Μασκ | shutterstock, AP
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ο Ελον Μασκ επικοινωνεί το όραμά του και τους στόχους του για... διαστημικά αυτοκίνητα, καθώς μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε ότι η Tesla είναι έτοιμη να λανσάρει την τεχνολογία πλήρους αυτόνομης οδήγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το τέλος του έτους, κάποια αυτοκίνητά του που βρίσκονται ήδη στο εμπόριο, όχι μόνο δεν... πετάνε, αλλά σέρνονται! Συγκεκριμένα, έντονα δυσαρεστημένοι φαίνεται πως είναι πολλοί κάτοχοι Tesla στη Νορβηγία, οι οποίοι αφού απηύδησαν από τα προβλήματα που παρουσίασαν τα νέα τους πανάκριβα αυτοκίνητα, έφτασαν στο σημείο να κάνουν ακόμη και απεργία πείνας... μπας και τους ακούσει ο Μασκ!

Διαβάστε ακόμη: Αλβανία: Σε θέρετρο συνελήφθη Τούρκος ύποπτος για απάτη bitcoin 2 δισεκατομμυριών δολαρίων 

Ετσι, μπορεί κάποιοι να έχουν σαν όνειρο ζωής να κάνουν δικό τους ένα από τα ηλεκτρικά Tesla, οι Νορβηγοί όμως που πλήρωσαν ένα σχεδόν αμύθητο ποσό για να κυκλοφορούν με περηφάνεια στους δρόμους, καλούν τον Ελον Μασκ να αναλάβει τις ευθύνες για τα ελαττωματικά αυτοκίνητα που τους πούλησε. «Δεν ανοίγουν οι χειρολαβές από συγκεκριμένα αυτοκίνητα, ο κινητήρας δεν εκκινεί στο κρύο ακόμα και στη ζέστη, δεν λειτουργεί σωστά το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Έχουμε συνεχή επανεκκίνηση των ηλεκτρικών συστημάτων, προβλήματα στη διαδικασία φόρτισης», είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Νορβηγοί ιδιοκτήτες Tesla. 

Η αμερικανική εταιρεία με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μία από τις κορυφαίες σε πωλήσεις στη Νορβηγία, οι πελάτες της όμως είναι τόσο δυσαρεστημένοι που κάνουν το αδύνατο δυνατό μέχρι να φτάσουν τα αιτήματά τους στα αυτιά του Μασκ: «Όλες οι διαμαρτυρίες είναι αιτιολογημένες, καθώς η τεχνολογία τρέχει με ταχύτητα φωτός με αποτέλεσμα τα εργοστάσια να μη δοκιμάζουν την τεχνολογία που βάζουν στα αυτοκίνητά τους εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού. Αντιλαμβάνεστε ότι τα προβλήματα βγαίνουν στην πορεία καθώς δεν έχουν δοκιμαστεί σωστά τα αυτοκίνητα».

Μέχρι και οι υαλοκαθαριστήρες των συγκεκριμένων αυτοκινήτων παρουσιάζουν δυσλειτουργία. Τα φώτα δεν δουλεύουν σωστά και οι πόρτες ενίοτε ανοίγουν και από μόνες τους. Τελευταίες καταγγελίες ιδιοκτητών προς την Tesla ανέφεραν ότι εντοπίστηκε ακόμα και σκουριά σε καινούρια αυτοκίνητα! «Έχει να κάνει και με τις κλιματικές συνθήκες που κινείται ένα ηλεκτρικό όχημα καθώς έχουμε δει διαμαρτυρίες ιδιοκτητών και στις βόρειες χώρες που έχουμε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στις μπαταρίες που πάρα πολλοί ιδιοκτήτες έχουν καταγγείλει ότι δεν διαρκούν όσα χρόνια λέει το εργοστάσιο».

H πορεία της Tesla στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα κυκλοφορούν πάνω από 1.100 Tesla, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. «Μην ξεχνάμε ακραία περιστατικά από ιδιοκτήτες που έχουν φτάσει στο σημείο να κάψουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να διαμαρτυρηθούν για το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών που πολλές φορές ξεπερνάνε τις 30-40.000€». Οι Νορβηγοί απεργοί πείνας πάντως, ευελπιστούν να τους ακούσει η εταιρεία, δεδομένου του υπέρογκου ποσού που διέθεσαν για την αγορά τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA