Μενού
  • Α-
  • Α+

Δωρεάν μετρό σε όλους τους πολίτες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου προσφέρει το κράτος στην Ισπανία, με στόχο από τη μία ενισχυθούν οι πολίτες απέναντι στη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού και από την άλλη να τονωθεί η επιβατική κίνηση που έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της πανδημίας. Η πρώτη ημέρα των δωρεάν τρένων αύξησε έως και 50% της συνήθους χρήσης του δικτύου μεταφορών σε σύγκριση με το 2019. Περίπου 425.000 δωρεάν συνδρομές έχουν ήδη αγοραστεί σε ολόκληρη την Ισπανία. «Σύμφωνα με τα δεδομένα που μόλις μου έδωσαν, περισσότεροι από 100.000 χρήστες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει αυτό το πάσο στη Μαδρίτης. Που αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 50% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019», δήλωσε η υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Ρακέλ Σάντσεθ. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το μέτρο αφορά τόσο τα αστικές όσο και τις προαστιακές μετακινήσεις σταθερής τροχιάς. Εκτός από τους πολίτες της χώρας, από το μέτρο ωφελούνται και οι επισκέπτες της χώρας. Κάτι αντίστοιχο δοκίμασαν και στην Γερμανία, όπου η τιμή του μετρό για τρεις μήνες και για απεριόριστες διαδρομές κατέβηκε στα 9 ευρώ το μήνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA