Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά από το πρωί σχετικά με την αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 στην Ευρώπη, η Gazprom ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ότι από το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, σταματά εντελώς τη ροή εξαιτίας τεχνικού προβλήματος! Όπως υποστηρίζει κατά τη διάρκεια ελέγχου ρουτίνας εντοπίστηκε διαρροή λαδιού. Μάλιστα η εταιρεία παρουσίασε και φωτογραφία από τη βλάβη.

Διαβάστε ακόμη: Ισπανία: Δωρεάν μετρό για όλους μέχρι τον Δεκέμβριο - Αύξηση 50% την πρώτη μέρα

Με αυτά τα δεδομένα υποστηρίζει δεν μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια η τουρμπίνα. Στην ανακοίνωση δεν δίνεται χρονοδιάγραμμα ως προς το πότε θα μπορέσει να αποκαταστήσει τη λειτουργία του αγωγού.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την απόφαση των G7 για επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, αλλά και την ανακοίνωση της Κομισιόν για σχέδιο επιβολής στην τιμή του φυσικού αέριου.

Η πλήρης διακοπή του φυσικού αέριου στην Ευρώπη για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα κινδυνεύει να αφήσει τη Γηραιά Ήπειρο ανοχύρωτη εν όψει του δύσκολου χειμώνα. Αναλυτές εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή από την πλευρά της Ρωσίας δεν έχει να κάνει με τους τεχνικούς λόγους που επικαλείται, αλλά με στρατηγική κίνηση απέναντι στις κυρώσεις της Δύσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA