Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ιαπωνική εκδοτική εταιρεία «Kadokawa Corp», χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, έδωσε 70 εκατομμύρια γιεν (σ.σ. 500.000 δολάρια) σε εταιρεία που συνδέεται με κεντρικό πρόσωπο, που συνελήφθη στο πλαίσιο του «σκανδάλου δωροδοκίας», σχετικά με την κορυφαία διοργάνωση, όπως αποκάλυψε το πρακτορείο ειδήσεων «Kyodo».

Οι εισαγγελείς του Τόκιο εξετάζουν τον σκοπό της πληρωμής και τη ροή χρημάτων από την Kadokawa σε μια εταιρεία που διευθύνεται από φίλο του Χαρουγιούκι Τακαχάσι, πρώην μέλος του συμβουλίου του «Τόκιο 2020», ανέφερε το «Kyodo», επικαλούμενο ένα άτομο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ο 78χρονος Τακαχάσι, είναι ένας από τους πολλούς ανθρώπους που συνελήφθησαν ως ύποπτοι για δωροδοκία σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που καθυστέρησαν ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Τσουγκουχίκο Καντογκάβα, πρόεδρος της εκδοτικής εταιρείας, είπε στους δημοσιογράφους τον περασμένο μήνα, ότι δεν γνώριζε πως η εταιρεία του τελούσε υπό έρευνα, προστίθεται σχετικά, από το «Kyodo». Η αναφερόμενη πληρωμή, έρχεται εβδομάδες μετά τη σύλληψη του Χιρονόρι Αόκι, πρώην προέδρου της εταιρείας μόδας Aoki Holdings, ως ύποπτος για δωροδοκία. Ο Καντογκάβα, πραγματοποίησε την πληρωμή, με την ένδειξη αμοιβές συμβούλων, αφού ονομάστηκε χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων τον Απρίλιο του 2019, σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA