Μενού
  • Α-
  • Α+

H βασίλισσα Ελισάβετ επισκέφθηκε την Ελλάδα για μια μοναδική φορά το 1950, δύο χρόνια πριν ανέβει στον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου. Ηταν 24 ετών όταν βρέθηκε στην Αθήνα μαζί με τον σύζυγό της Φίλιππο, μετά από πρόσκληση του βασιλιά Παύλου.  Με μια ανοιχτή λιμουζίνα είχαν πάει θερινά ανάκτορα στο Τατόι, επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου και κατέθεσαν στεφάνι. Περπάτησαν στην Ακρόπολη και επισκέφθηκαν το εκκλησάκι του Αγίου Φιλίππου στον λόφο της Δεξαμενής στην Νίκαια, το οποίο είχε ανεγερθεί προς τιμήν τους μετά τον αρραβώνα τους.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Στα πένθιμα ντυμένος ο παρουσιαστής του BBC – Με κομμένη την ανάσα όλοι στη Βρετανία

Ο Κλεισθένης Δασκαλάκος δημοσίευσε μια φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα. Ο ίδιος την φωτογράφισε και σημείωσε στη λεζάντα: «Ο Κλεισθένης φωτογραφίζει την Ελισάβετ τη μοναδική φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 1950 πριν γίνει βασίλισσα. Τη συνοδεύει ο πρίγκιπας Φίλιππος. Στην αδημοσίευτη μέχρι σήμερα φωτογραφία τους βλέπουμε να πηγαίνουν προς το εκκλησάκι του Αγίου Φιλίππου στη Νίκαια».

https://www.instagram.com/p/CeVYRwHoM24/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA