Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε οκτώ νεκρούς και τέσσερις αγνοούμενους ανέρχεται ο απολογισμός της πλημμύρας που έπληξε τις Μάρτσε στην κεντρική Ιταλία τη νύχτα και δυστυχώς η εικόνα που έχουν οι Αρχές δεν είναι καθόλου καλή. Αυτό κοινοποίησε η νομαρχία της Ανκόνα στην αίθουσα επιχειρήσεων του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας. Στην περιοχή της καταιγίδας που έπληξε την περιοχή εργάζονται τουλάχιστον 180 πυροσβέστες, που πάλεψαν με το χρόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς δεκάδες άνθρωποι που κατέφυγαν σε στέγες σπιτιών και δέντρων σώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

« Είναι μια αποκαλυπτική κατάσταση , κάτι που δεν έχω ξαναδεί εδώ και πολλά χρόνια», είπε ο Κάρλο Μανφρέντι, δήμαρχος της Castellone di Suasa, ενός δήμου στην επαρχία της Ανκόνα. «Φυτά και δέντρα μεταφέρονται σαν κλαδάκια. Δυστυχώς ακόμα ψάχνουμε το 8χρονο αγόρι. Ευτυχώς χθες το βράδυ βρήκαμε τη μητέρα ακόμα ζωντανή. Ηταν στο αυτοκίνητο και είδε αυτό το ρυάκι του νερού να έρχεται και κατέβηκε με το μωρό στην αγκαλιά της, αλλά στη συνέχεια σύρθηκαν μακριά», πρόσθεσε. Τα θύματα βρίσκονται στην Οστρα, στο Τρεκαστέλι και στη Μπάρμπαρα, όλοι δήμοι της Ανκόνα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Το πρωί, οι πυροσβέστες ανέσυραν τη σορό ενός άνδρα που παρασύρθηκε από το νερό ενώ επέβαινε στο αυτοκίνητό του στο Bettolelle. Το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το Μάρκε «δεν αναμενόταν σε αυτά τα επίπεδα, δεν είχαμε επίπεδα συναγερμού. Και η πλημμύρα του Misa, συγκεκριμένα, ήταν ξαφνική», εξηγεί ο περιφερειακός σύμβουλος πολιτικής προστασίας Stefano Aguzzi.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, περίπου 400 χιλιοστά βροχής έπεσαν χθες, Πέμπτη, το βράδυ μέσα σε διάστημα δύο ωρών, μια ποσότητα που στη ζώνη αυτή πέφτει συνήθως σε διάστημα έξι μηνών.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA