Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ευρώπη πρέπει να αφήσει ανοιχτή την πόρτα για τους Ρώσους που εγκαταλείπουν τη Ρωσία, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατακεραυνώνοντας τον ρωσικό «ιστό ψεμάτων» κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Σε συνέντευξή του στο POLITICO στο περιθώριο της συνάντησης του ΟΗΕ, ο Μισέλ είπε ότι η ΕΕ πρέπει να δείξει «δεκτικότητα σε όσους δεν θέλουν να εργαλειοποιηθούν από το Κρεμλίνο». Ενώ ο Μισέλ δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε διαβουλεύσεις με αξιωματούχους στην ΕΕ σχετικά με το πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό, είπε: «Καταρχήν πιστεύω ότι… η Ευρωπαϊκή Ένωση [πρέπει] να φιλοξενήσει αυτούς που κινδυνεύουν λόγω των πολιτικών τους φρονημάτων. Εάν στη Ρωσία οι άνθρωποι κινδυνεύουν λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων, επειδή δεν ακολουθούν αυτήν την τρελή απόφαση του Κρεμλίνου να ξεκινήσει αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία, πρέπει να το λάβουμε υπόψη». 

«Συμφωνώ στην ιδέα ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε και να συντονιστούμε πολύ γρήγορα γιατί αυτό είναι ένα νέο γεγονός – αυτή η μερική κινητοποίηση», συνέχισε.  Τα σχόλια του Μισέλ έρχονται πριν από την έκτακτη συνάντηση στις Βρυξέλλες που αναμένεται τη Δευτέρα για τον συντονισμό του χειρισμού του ζητήματος των Ρώσων στρατευσίμων οι οποίοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να μην επιστρατευτούν και σταλούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ερώτημα εάν θα επιτραπεί στους Ρώσους να αναζητήσουν πρόσφυγες στην Ευρώπη, ωστόσο, είναι πολύπλοκο καθώς αρκετές χώρες τηρούν πιο αυστηρή γραμμή μη επιθυμώντας να χορηγήσουν άσυλο στους Ρώσους που εγκαταλείπουν τη χώρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA