ΔΙΕΘΝΗ
07/10/2022 09:17

Μπάιντεν: Χάρη σε καταδικασθέντες για κατοχή κάνναβης

Περίπου 6.500 άτομα που έχουν καταδικαστεί για απλή κατοχή μαριχουάνας θα ωφεληθούν από την προεδρική χάρη του Τζο Μπάιντεν

Σωτήρης Βαλάρης
Επιμέλεια: Σωτήρης Βαλάρης
Μπάιντεν: Χάρη σε καταδικασθέντες για κατοχή κάνναβης
Τζο Μπάιντεν (Πηγή: AP)
Ανάγνωση:

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε χάρη σε όλους τους Αμερικανούς που έχουν καταδικαστεί σε εθνικό επίπεδο για κατοχή μικροποσοτήτων κάνναβης. Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι θα ωφεληθούν περίπου 6.500 άτομα που έχουν καταδικαστεί για απλή κατοχή μαριχουάνας. Κανείς δεν βρίσκεται επί του παρόντος στην ομοσπονδιακή φυλακή αποκλειστικά για κατοχή μαριχουάνας. Οι περισσότερες καταδίκες γίνονται σε κρατικό επίπεδο. Ωστόσο, οι ομοσπονδιακές χάριτες θα διευκολύνουν τους ανθρώπους να βρουν εργασία, στέγαση και εκπαίδευση, είπε ο Μπάιντεν.

Διαβάστε ακόμη: Τζο Μπάιντεν: Υπαρκτός ο κίνδυνος «πυρηνικού Αρμαγεδδώνα»

Ως υποψήφιος για την προεδρία, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να αποποινικοποιήσει τη χρήση κάνναβης, καθώς και να απαλείψει τις καταδίκες. Πρόσθεσε ότι οι φυλετικές μειονότητες ήταν στατιστικά πολύ πιο πιθανό να φυλακιστούν για κάνναβη. Ως υποψήφιος του Λευκού Οίκου, ο κ. Μπάιντεν επικρίθηκε για τη σύνταξη ενός εγκληματικού νόμου το 1994 που ενίσχυε τις ποινές για εγκλήματα ναρκωτικών και οδήγησε σε μεγαλύτερη φυλάκιση φυλετικών μειονοτήτων. Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών είπε ότι θα καλέσει όλους τους κυβερνήτες των πολιτειών να εκδώσουν τη δική τους χάρη για τη μαριχουάνα.

Η ψυχαγωγική κάνναβη είναι ήδη νόμιμη σε 19 πολιτείες και την Ουάσιγκτον. Η ιατρική χρήση είναι νόμιμη σε 37 πολιτείες και τρεις επικράτειες των ΗΠΑ.Ωστόσο, το ναρκωτικό παραμένει παράνομο σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ακόμη και σε πολιτείες όπου μπορεί να αγοραστεί και να χρησιμοποιηθεί νόμιμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι εκεί θα μπορούσαν να καταδικαστούν για κατοχή υπό ορισμένες συνθήκες. Οι αμνηστίες έρχονται έναν μήνα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές για το Κογκρέσο του Νοεμβρίου, οι οποίες θα καθορίσουν την ισορροπία ισχύος στην Ουάσιγκτον για τα δύο τελευταία χρόνια της θητείας του Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν δεν είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που δίνει χάρη σε παραβάτες κάνναβης. Την τελευταία ημέρα της θητείας του, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε χάρη σε 12 παραβάτες μαριχουάνας, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη σύμφωνα με τον κανόνα των τριών απεργιών που δημιουργήθηκε από το νομοσχέδιο του Μπάιντεν για το έγκλημα το 1994.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΗΠΑ ΚΑΝΝΑΒΗ
Σωτήρης Βαλάρης
Επιμέλεια: Σωτήρης Βαλάρης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ