Μενού
  • Α-
  • Α+

Χαμογέλασε όταν σκότωσε ένα κοριτσάκι την τέταρτη φορά που το προσπάθησε. Το παιδί δεν ζύγιζε ούτε δύο κιλά. Πριν από αυτό, κατάφερε και σκότωσε τα 2 από τα τρίδυμα μιας άλλης οικογένειας. Συνολικά 7 βρέφη έχασαν την ζωή τους από τις δολοφονικές τάσεις της 32χρονης Λούσι Λέτμπι, της οποίας η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, στο Μάντσεστερ στη Βρετανία. Οι λεπτομέρειες από τις δολοφονίες για τις οποίες κατηγορείται η νοσοκόμα προκαλούν ανατριχίλα και αποτροπιασμό. 

Διαβάστε ακόμη: Βιαστές ανηλίκων: Τι ποινές προβλέπονται στο εξωτερικό για παιδοφιλία και παιδεραστία

Η Λέτμπι αρνείται όλες τις κατηγορίες για τα επεισόδια στο Countess of Chester Hospital, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τρίτη ημέρα της δίκης. Η εισαγγελία ισχυρίστηκε πως η νοσοκόμα σκότωσε 2 μωρά από τα τρίδυμα μιας οικογένειας με 8 ημέρες διαφορά. Συνολικά, αντιμετωπίζει 22 κατηγορίες σχετικά με 17 μωρά, μερικά από τα οποία φέρεται να προσπάθησε να δολοφονήσει πολλές φορές. Η μητέρα ενός νεογέννητου πήγε να εμποδίσει τη Λούσι Λέτμπι στη μονάδα νεογνών, αλλά εκείνη την απομάκρυνε λέγοντάς της: «Εμπιστευτείτε με, είμαι νοσοκόμα». Τελικά το μωρό, το οποίο ονομάστηκε Baby E για νομικούς λόγους, βρέθηκε να αιμορραγεί από το στόμα στην κούνια του στις 3 Αυγούστου 2015.

Η τρίτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στιγματίστηκε από τις λεπτομέρειες των θανάτων των βρεφών. Σε ένα από αυτά, η νοσοκόμα εκμεταλλεύτηκε την αιμορροφιλία του για να το εξοντώσει, τραυματίζοντάς το. Αν και πρόωρο, το μωρό έχαιρε άκρας υγείας, αλλά... έπεσε στη λάθος νοσοκόμα. Στα περισσότερα φρόντιζε να δίνει μεγάλες δόσεις ινσουλίνης για να τα «αποτελειώσει».  Στην ακροαματική διαδικασία ειπώθηκε ότι η Λέτμπι εκ των υστέρων έδειξε «ασυνήθιστο ενδιαφέρον» για τις οικογένειες των παιδιών και τα «παρακολουθούσε» στο Facebook. Σημειώνεται ότι ιατρικά έγγραφα σχετικά με τη φροντίδα των βρεφών βρέθηκαν όταν οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο σπίτι της χρόνια αργότερα. Στην έναρξη της δίκης ειπώθηκε ότι προσπάθησε πολλές φορές να σκοτώσει μερικά από τα παιδιά. Εκτιμάται ότι τρία μωρά δολοφονήθηκαν μέσα σε ένα 15 μέρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA