Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Ευρωπαίοι θα εκπλαγούν όταν μάθουν την «αλήθεια» για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, αναφέρει το Κρεμλίνο. Οι αγωγοί που κατασκευάστηκαν για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Ευρώπη είχαν διαρροές μετά από έκρηξη, ενώ συνεχίζεται η «μάχη» για το φυσικό αέριο μεταξύ Μόσχας και Κομισιόν με «φόντο» την εισβολή στην Ουκρανία. 

Διαβάστε ακόμη: Nord Stream: Οι διαρροές στους αγωγούς οφείλονται σε εκρήξεις, σύμφωνα με την αστυνομία της Δανίας

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα ζητήσει να συμπεριληφθεί στη διεθνή έρευνα για τις διαρροές που σημειώθηκαν στους αγωγούς φυσικού αερίου. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα (21/10) ότι η Μόσχα εργάζεται «εντατικά» για να συμπεριληφθεί στην έρευνα, την οποία έχει κατηγορήσει στο παρελθόν ότι «κανονίστηκε» για να φορτώσει την ευθύνη η Ρωσία. «Γίνονται εργασίες μέσω διπλωματικών διαύλων», είπε σε δημοσιογράφους ο Πεσκόφ. «Αλλά μέχρι στιγμής, συναντούν έναν τοίχο απροθυμίας για να ριχτεί από κοινού φως στην αλήθεια, κάτι που σίγουρα θα εκπλήξει περισσότερες από μία ευρωπαϊκές χώρες αν δημοσιοποιηθεί», σημείωσε και τόνισε πως «ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Σουηδοί, ούτε οι Δανοί μοιράζονται πληροφορίες μαζί μας». 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τις διαρροές στις 12 Οκτωβρίου μια πράξη «διεθνούς τρομοκρατίας» προς όφελος των ΗΠΑ, της Πολωνίας και της Ουκρανίας και η ρωσική διπλωματία κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποκαλύψει αν η χώρα του ευθύνεται για αυτές τις εκρήξεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA