Μενού
  • Α-
  • Α+

Τι άλλο να κάνει κι αυτός; Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την πλατεία Ταξίμ για την προσευχή της Παρασκευής στο τέμενος της περιοχής που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και λίγο μετά άρχισε να μοιράζει κουλούρια στον παρευρισκόμενο κόσμο! Η κίνηση προφανώς ήταν συμβολική και... πολιτική, αφού από τη μία ήθελε να περάσει το μήνυμα του προέδρου που δεν θα αφήσει το λαό του να πεινάσει και από την άλλη, θέλησε να δείξει την απλότητα και το πόσο κοντά είναι στον πολίτη. Ολα αυτά βέβαια, πριν από τις εκλογές.   

Διαβάστε ακόμη: Βλαντίμιρ Πούτιν: Νομιμοποίησε την επιστράτευση σε βαρυποινίτες - Ετοιμάζεται για μάχη στη Χερσώνα

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πολίτες είχαν στηθεί στην ουρά και περίμεναν να πάρουν φαγητό από τα χέρια του Τούρκου προέδρου και για να τον χαιρετίσουν. Παρόλα αυτά, αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για προεκλογική κίνηση εντυπωσιασμού, καθώς τα ποσοστά στο κόμμα του έχουν υποχωρήσει, ενώ διεκδικεί την αυτοδυναμία, ώστε να αποφύγει τις συνεργασίες με άλλες παρατάξεις.

Παράλληλα, η οικονομία της Τουρκίας έχει βυθιστεί και η λίρα έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων και της πολιτικής για τα επιτόκια, χωρίς να ληφθεί υπόψιν η διεθνής ύφεση στην αγορά. Ειδικοί λοιπόν, εκτιμούν ότι ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να φανεί προσιτός σε μια προσπάθεια να κερδίσει ψήφους και τη συμπάθεια του τουρκικού λαού.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA