Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρωτοβουλία «Και εγώ σε δημοσιεύω» για την ανάρτηση υβριστικών και σεξιστικών σχολίων στο διαδίκτυο ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη (23/11) στην Ιταλία! Πρόκειται για ιδέα της πρώην προέδρου της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, την οποία στήριξαν πολλές άλλες γυναίκες, επώνυμες και μη. Στο εξής, θα αναρτούν τα μηνύματα που λαμβάνουν από άνδρες, κυρίως, οι οποίοι τις προσβάλλουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σεξιστικά ή και υβριστικά σχόλια. Μεταξύ των άλλων, το νέο αυτό κίνημα στηρίζουν και τραγουδίστριες όπως η Έμμα Μαρόνε, η Νίνα Τζίλι, η Αρίζα, αλλά και η πρώην υπουργός Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων, Μαρία Έλενα Μπόσκι.

Διαβάστε ακόμη: Ελον Μασκ: Κόβει ταξιδιωτικά τιμολόγια, wifi και προνόμια στο Twitter - Προσέλαβε διαβόητο χάκερ

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν όλοι να δουν τα μηνύματα και τα ονόματα των λεγόμενων «haters», ανθρώπων που χρησιμοποιούν το ίντερνετ για να διαδίδουν μηνύματα μίσους και βίας. «Πρόκειται για λόγια που εκ πρώτης όψεως μπορεί να μην προκαλούν μώλωπες, αλλά στην πραγματικότητα πληγώνουν και κάνουν ανεπανόρθωτες ζημιές», δήλωσε η Μπολντρίνι.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η ψηφιακή βία απομονώνει τις γυναίκες και σε ορισμένες περιπτώσεις τις φέρνει σε βαθιά απόγνωση. Υπεύθυνοι, πολλές φορές, είναι και πρώην σύντροφοι που δεν δέχονται ότι επήλθε χωρισμός και θέλουν να εκδικηθούν τις γυναίκες, με ανάρτηση, κάποιες φορές, προσωπικών φωτογραφιών ή βίντεο τύπου revenge porn!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA