Το μέλος της Χρυσής Αυγής, Σωτήρης Δεβελέκος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή της Ραφήνας μετά από επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής.
Ο 34χρονος κατηγορείται για τις κακουργηματικές πράξεις της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, και του εμπρησμού κατά συναυτουργία, εκ του οποίου προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο.
Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα για την αιματηρή επίθεση εις βάρος του αυτοδιοαχειριζόμενου χώρου «Φαβέλα», στον Πειραιά, στις 25 Φεβρουαρίου του 2018.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης είχε τραυματιστεί μεταξύ άλλων η συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερία Τομπατζόγλου και χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο κεφάλι.
Διαβάστε Ακόμα
«Χρυσοχοΐδη, χαιρετίσματα από τον Χρήστο Παππά»: Προκλητικό ποστ από τον Γιάννη Λαγό
Guardian: Πώς γίνεται Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς να παραμένουν ελεύθεροι;
- Λευτέρης Ελευθερίου: Ο αθόρυβος χωρισμός μετά από 22 χρόνια σχέσης - «Δεν θέλαμε να το διαφημίσουμε»
- Φαίη Σκορδά: Στην αγκαλιά του μέλλοντα συζύγου της - Η πρώτη φωτογραφία που δημοσίευσε με τον Αθανασιάδη
- Η Ελλάδα (τελικά) «πεθαίνει»: Εκατοντάδες περιοχές με μηδέν γεννήσεις το 2026
- Το ελληνικό ριάλιτι του 1997 που προκάλεσε τον θάνατο ενός πατέρα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.