Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η κυβέρνηση έκλεισε τα δικαστήρια, χωρίς ad hoc απόφαση της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής, στέρησε υπέρμετρα από τους πολίτες τη δικαστική προστασία και από τους δικηγόρους την επαγγελματική και οικονομική ελευθερία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κυβέρνηση δεν παρείχε στον δικηγορικό κλάδο οποιαδήποτε ουσιώδη οικονομική στήριξη, ενώ τραυμάτισε το κύρος και την αξιοπρέπειά του.

«Μετά από έναν χρόνο πανδημίας και κλειστών δικαστηρίων απαιτεί να συνεχίζουμε να πληρώνουμε ασφαλιστικές, φορολογικές και λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις, αδιαφορώντας επιδεικτικά για την κατάσταση του κλάδου. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, σήμερα ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης επαίρεται ότι κατάφερε να διανείμει, μετά από δέκα μήνες καθυστέρηση, μόλις 17,7 εκατομμύρια ευρώ, από τα 130 εκατομμύρια ευρώ του αποθεματικού των δικών εισφορών στον ΟΑΕΔ και μόνο σε 44.248  από το σύνολο 180.000 επιστημόνων. Σήμερα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας θα διατρανώσει με τις αποφάσεις της ότι η αξιοπρέπειά μας είναι αδιαπραγμάτευτη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε Ακόμα

Θεσσαλονίκη: Μπήκαν στο σπίτι του για έρευνα και βρήκαν ολόκληρο... οπλοστάσιο

Πασχάλης Τσαρούχας: Κατέθεσε στοιχεία για πέντε καταγγελίες σε βάρος ηθοποιών στον Εισαγγελέα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.