Κλείνουν για δύο εβδομάδες τα σχολεία σε όλη τη χώρα,, σύμφωνα με τη νεότερη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Στόχος του μέτρου είναι η διαφύλαξη του εθνικού συστήματος υγείας και η ομαλή μετάβαση για να βγούμε σταδιακά από το lockdown.
Παράλληλα, η κυρία Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι τα κρούσματα στην Αττική αυξήθηκαν κατά 2.000 μέσα σε μία εβδομάδα, φτάνοντας τα 10.000, ενώ το μεγαλύτερο πρόβλημα από τις γειτονιές το έχει ο Πειραιάς.
Αξιοσημείωτο είναι ότι έχουν μειωθεί οι νοσούντες άνω των 80 ετών, γεγονός που δείχνει τον σημαντικό ρόλο που διενεργούν τα εμβόλιο για τον κορονοϊό σε αυτές τις ηλικίες.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια, υπολογίζεται ότι στη χώρα μας μέσω του εμβολιασμού έχουν αποτραπεί τουλάχιστον 12.000 κρούσματα.
Η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική βρίσκεται στο 92%.
Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια που να αποδεικνύουν ότι οδηγεί σε παρενέργειες. Τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί είναι μεμονωμένα.
Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 2.405 κρούσματα, ενώ την ίδια ώρα οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι πλέον 521. Παράλληλα ακόμη 49 νεκροί καταγράφονται στη χώρα, με το συνολικό αριθμό τους να φτάνει τους 6.986. Τέλος σημειώνεται ότι διενεργήθηκαν 47.557 τεστ.
Διαβάστε ακόμα
Κλείσιμο των σχολείων σε όλη την επικράτεια εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων
Κορoνοϊός: Ενας χρόνος από τον πρώτο θάνατο στην Ελλάδα
- Αραβικά ΜΜΕ: Κοντά σε συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Ίσως να ανακοινωθεί τις επόμενες 24 ώρες
- Σταύρος Φλώρος: Ποιος είναι ο Έλληνας γιατρός που τον έχει αναλάβει στο Μαϊάμι - Τα νεότερα για την υγεία του
- Θα μπορούσε η οσμή στην Αττική να οφείλεται σε προπάνιο ή βουτάνιο; Ακόμη ένα σενάριο που μπαίνει στο τραπέζι
- «Αυτό είναι η Ελλάδα, ρε δεν ντρέπεστε λίγο;» Το ομοφοβικό σχόλιο Μπέου για Akyla και Καπουτζίδη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.