Περιγράφοντας την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο Γκίκας Μαγιορκίνης έκανε λόγο για αυξημένα κρούσματα, που αγγίζουν τα επίπεδα του περασμένου Νοεμβρίου, και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της τάξης του 20-25%.
Την περασμένη εβδομάδα, άλλωστε, όπως διευκρίνισε, η αύξηση είχε αγγίξει το 35-40% σε σχέση με την προηγούμενη.
Οι νοσηλείες σε ΜΕΘ αυξήθηκαν, παράλληλα, την τελευταία εβδομάδα σε ποσοστό περίπου 15%.
Όπως σημείωσε, στην Αττική πραγματοποιούνται περί τις 200 εισαγωγές ασθενών ημερησίως, ενώ στη Θεσσαλονίκη η εικόνα είναι σαφώς καλύτερη, με την αύξηση στις εισαγωγές να παραμένει κάτω από 20%.
Οι αυξημένες εισαγωγές θα οδηγήσουν σε αύξηση των θανάτων
Ο καθηγητής τόνισε, παράλληλα, πως οι αυξημένες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομείο θα οδηγήσουν τις επόμενες εβδομάδες σε αυξημένους νεκρούς.
Αναφέρθηκε, ακόμη στις πρώτες ενδείξεις σταθεροποίησης του δείκτη RT, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, πως όλα τα δεδομένα παραμένουν - για την ώρα - ρευστά.
Όπως διευκρίνισε το μέλος της Επιτροπής, το τρίτο κύμα της πανδημίας εμφανίζει μικρότερη νοσηρότητα, αλλά είναι πιο βραδύ, ενώ σημαντικό ρόλο στην ανάσχεσή του παίζει και η αυξανόμενη κούραση του κόσμου από τα παρατεταμένα μέτρα.
Αναφορικά με το ηλικιακό προφίλ των ασθενών Covid, ο κύριος Μαγιορκίνης τόνισε πως την πρωτιά διατηρεί η ηλικακή ομάδα 40-65 ετών, ενώ ακολουθεί εκείνη των 18-39 ετών.
Σημειώνεται πως σήμερα, Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.405 νέα κρούσματα, 521 διασωληνωμένους και 49 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.
Διαβάστε ακόμα
Παπαευαγγέλου: Τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες των σχολείων της χώρας για δύο εβδομάδες
Κορoνοϊός: Ενας χρόνος από τον πρώτο θάνατο στην Ελλάδα
- Business coach αποκαλύπτει πώς θα μαζέψεις 4.500 ευρώ τον χρόνο αν κόψεις αυτές τις πέντε συνήθειες
- Survivor: Στη ΜΕΘ σε σταθερή κατάσταση ο Σταύρος Φλώρος - Εξετάζεται αεροδιακομιδή στις ΗΠΑ
- Ηλιούπολη: Συγκλονίζει το σημείωμα της 17χρονης που σκοτώθηκε - Στο ΚΑΤ μεταφέρεται το δεύτερο κορίτσι
- Πέθανε η Μπέτι Μπρόντερικ: Ποια είναι η υπόθεση δολοφονίας που είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ τη δεκαετία του 80
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.