Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι, όσο περισσότεροι πολίτες εμβολιάζονται, τόσο πιο συνηθισμένο θα γίνει το εν λόγω πιστοποιητικό για τα ταξίδια. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πιστοποιητικό θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξεκινήσει τον τουρισμό, ενώ υπογράμμισε ότι περιμένουμε αρκετούς πολίτες από την ΕΕ να εμβολιαστούν εντός του δεύτερου τριμήνου. 

«Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι οι οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς περιορισμούς», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι η πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει γίνει δεκτή επί της αρχής από πολλές χώρες της ΕΕ. Υπογράμμισε, επίσης, ότι αναμένει το πιστοποιητικό να γίνει βασικό εργαλείο για τον τουρισμό

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ο εμβολιαστικός ρυθμός προχωρά με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς στην Ευρώπη. «Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, τόσο καλύτερα θα αντιμετωπίζουμε την πανδημία. Είμαστε από τις καλύτερες χώρες στον εμβολιασμό. Τον Απρίλιο θα έχουμε εμβολιάσει όλους τους άνω των 60 με τουλάχιστον μια δόση και αυτό θα άρει μεγάλη πίεση απλό τα νοσοκομεία μας«, είπε ο κ. Μητσοτάκης

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ανακοινώσεις εντός των επόμενων 48 ωρών για τη χαλάρωση ορισμένων περιορισμών. «Όλοι είναι κουρασμένοι από τη διαχείριση της πανδημίας. Περιορίσαμε την οικονομική δραστηριότητα τις τελευταίες 4-5 εβδομάδες, γιατί περιμέναμε το τρίτο κύμα. Αν δεν είχαμε πάρει μέτρα, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

«Περιμένω το κύμα να επιπεδοποιηθεί εντός της επόμενης εβδομάδας-δέκα ημερών», είπε, ενώ προανήγγειλε την ανάγκη «έξυπνων παρεμβάσεων», για να δοθούν ανάσες στους πολίτες. «Πρέπει να βρούμε ένα σημείο τομής, για το πώς θα επιτρέψουμε βαθμούς ελευθερίας, χωρίς να θυσιάσουμε τη στρατηγική μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι, μεσούσης της κρίσης, η Ελλάδα διπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ και το σύστημα υγείας αντέχει.

Διαβάστε ακόμα

Έρχεται το ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού- Η Κομισιόν υιοθετεί την ελληνική πρόταση

Με απόφαση Μητσοτάκη εθνική στρατηγική για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα- Τα μέλη της Επιτροπής

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.