Από τέλος Μαΐου θα αρχίσουμε να βλέπουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα των εμβολιασμών καθώς ακόμη και μετά την πρώτη δόση απαιτούνται κάποιες ημέρες για τη δράση του εμβολίου στον ανθρώπινο οργανισμό, ανέφερε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν θα έχουμε χτίσει ακόμα το τείχος ανοσίας που χρειάζεται.
Ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει να υπάρχει ο κορονοϊός, ο καθηγητής απάντησε πως «ο κορονοϊός δεν θα εξαφανιστεί» και σημείωσε ότι «θα συνεχίσουμε να ζούμε για πολλές δεκαετίες με τον κορονοϊό, γιατί ο ιός θα αλλάζει. Θα μείνει μαζί μας, όπως και ο ιός της γρίπης».
Όσον αφορά τα εμβόλια, εξήγησε ότι «το πιο πιθανό είναι ότι τα εμβόλια προσφέρουν προστασία για πάνω από ένα χρόνο». Ωστόσο, ανέφερε πως θα γίνονται επαναληπτικοί εμβολιασμοί κάθε ένα με δύο χρόνια, όπως και για τη γρίπη.
Αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, είπε ότι διανύουμε μία φάση της πανδημίας, που δεν είναι ευνοϊκή για την Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες, και συμπλήρωσε ότι πρέπει να υπάρξει αυτοσυγκράτηση.
- Τα δύο σοβαρά νοσήματα που προκαλεί ο χανταϊός - Πώς μεταδόθηκε στο κρουαζιερόπλοιο
- Το ελληνόπουλο που συνεργάζεται με την NASA στα 15 του - Ποιος είναι ο Βίκτωρας Γιαννικόπουλος
- Αφροδίτη Χατζημηνά: Η ατάκα που ξάφνιασε τον Λιάγκα - «Έχω μια κόρη 4,5 ετών»
- Πέθανε η ηθοποιός Κλερ Μοριέ σε ηλικία 97 ετών - Ο εμβληματικός ρόλος της στην «Αμελί»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.