Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ακόμη ένα βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, ακόμα και στο κομμάτι της ορθοδοξίας, μίλησε ο υφυπουργός Κώστας Βλάσης εξηγώντας το πώς θα έρθει φέτος το Πάσχα το Άγιο Φως στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε πως γύρω στις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου το Άγιο Φως θα φτάσει στην Αθήνα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, ενώ θα είναι ένας από αυτούς που θα το συνοδεύουν.

Οι διαδικασίες θα ακολουθήσουν αυστηρό και συγκεκριμένο πλαίσιο, καθώς στο Ισραήλ ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας για την πανδημία του κορoνοϊού. Η ολιγομελής αποστολή που θα παραλάβει το Άγιο Φως, μόλις 2 άτομα, θα έχει εμβολιαστεί ή θα διαθέτει test PCR αρνητικό.

Έως αργά το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας οριστικοποιούνταν οι λεπτομέρειες του σχεδίου της άφιξης του Αγίου Φωτός σε διάφορες περιοχές εντός της ελληνικής επικράτειας. Τη μεταφορά του Αγίου Φωτός αναλαμβάνουν δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες, η Aegean και η Sky express, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Βλάση. 

Όπως τόνισε φέτος αντίθετα με πέρσι οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν και με πολλά μέτρα οι πιστοί θα μπορούν να εκκλησιαστούν την Μεγάλη Εβδομάδα.