Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο σύζυγος της 63χρονης γυναίκας, που πέθανε στη Μυτιλήνη, αφού νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου στη ΜΕΘ με θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά το εμβόλιο με AstraZeneca, μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε στο πλάι της συντρόφου του όταν εκείνη πάλευε να κρατηθεί στη ζωή.

Η γυναίκα έπαθε έμφραγμα και ανακοπή λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, που έγινε την 1η Μαρτίου, ενώ για σχεδόν δύο μήνες πάλεψε μέσα στην εντατική. «Δεν ξέραμε ότι είναι από το εμβόλιο και την πατήσαμε και την χάσαμε τη γυναίκα μας. Έναν μήνα και 23 ημέρες έκατσε εκεί μέσα στην εντατική. Όταν πήγαμε στην εντατική πήγαμε με έμφραγμα και ανακοπή. Και μετά επειδή έκατσε ένα μήνα, έπαθε πάλι ανακοπή και λοίμωξη μέσα στην εντατική», είπε ο σύζυγος της γυναίκας μιλώντας στο Mega.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο θάνατος της 63χρονης παρουσιάζει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στο σύνδρομο VITT, την παρενέργεια του εμβολίου που συνδυάζει θρόμβωση και θρομβοπενία.

«Η γυναίκα μου ήταν κι οπαδός του εμβολίου πήγε και το έκανε. Στην αρχή έπαθε κάποιους ιλίγγους, μετά πονούσε το πόδι της και μετά είχε φοβερούς πονοκεφάλους. Μιλούσαμε με πάρα πολλούς φίλους από την Αθήνα όλη την ημέρα και ξαφνικά το μεσημέρι 3 περίπου μου λέει «δεν αναπνέω, λίγο νερό». Πήραμε το ασθενοφόρο, έπαθε ανακοπή μέσα στο ασθενοφόρο», είπε για τις πρώτες δραματικές στιγμές μετά τον εμβολιασμό της.

«Παλιά είχαμε κάνει ένα χειρουργείο στον πνεύμονα γιατί είχε έναν καλοήθη όγκο και τον βγάλαμε. Πέρασε πάρα πολλά χρόνια και δεν είχε κανένα πρόβλημα. Η γυναίκα μου έκανε μια συντηρητική ζωή, δεν έκανε σκληρή ζωή. Εμείς τη γυναίκα μου την αγαπούσαμε, την είχαμε καμάρι κι αυτή τη στιγμή την έχουμε χάσει» υπογράμμισε. Η τραγική κατάληξη σήμανε νέο συναγερμό στην επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, που διερευνά αν το τραγικό συμβάν συσχετίζεται με τον εμβολιασμό της, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε ήδη και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.