Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι έρευνες για να βρεθεί η 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια, Βιολέτ Γκιγκανό, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 24 Ιουνίου, δεν είχαν θετική κατάληξη. Η 29χρονη Βιολέτ εντοπίστηκε νεκρή με τις Αρχές να κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις τους για το τι ήταν αυτό που την οδήγησε στον θάνατο

Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως, επιθυμία της Γαλλίδας τουρίστριας ήταν να επισκεφθεί το Ελαφονήσι. Ετσι κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητό της προς τον Κριό, στην Κρήτη. Εκεί, 3 χλμ. μακριά από τον Κριό, αστυνομικοί την εντόπισαν νεκρή. 

Εκανε πεζοπορία και βρέθηκε νεκρή η Γαλλίδα τουρίστρια στην Κρήτη

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών αναφέρουν πως η Γαλλίδα τουρίστρια έκανε πεζοπορία για να φτάσει από το σημείο, όπου πάρκαρε το αυτοκίνητό της, στο μονοπάτι που οδηγεί από τον Κριό προς το Ελαφονήσι. Αυτό, πάντως, που, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, προκαλεί εντύπωση, ήταν ότι δεν βρέθηκε σε αυτό το σημείο, αλλά σε ένα άλλο, δύσβατο, μέρος όπου δεν υπάρχει καν μονοπάτι. Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι είτε έχασε τον δρόμο είτε συνειδητά βγήκε εκτός μονοπατιού για να εξερευνήσει κάτι άλλο. Πιθανότερο σενάριο, όμως, είναι αυτό του να έχασε το μονοπάτι που ήθελε να ακολουθήσει εξαρχής.

Τα σενάρια για τον θάνατο της Γαλλίδας τουρίστριας

Οι αστυνομικοί τώρα εξετάζουν το τι μπορεί να οδήγησε τη Βιολέτ Γκιγκανό στον θάνατο. Ενα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι ότι μπορεί να έχασε τις δυνάμεις και τις αισθήσεις της από την καταπόνηση και τις υψηλές θερμοκρασίες ή να έπαθε κάποιο ατύχημα. Αυτό είναι και το πιο πιθανό, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την εγκληματική ενέργεια. 

Το χρονικό της εξαφάνισης της Γαλλίδας τουρίστριας στα Χανιά 

Η 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια που βρέθηκε στην Κρήτη για διακοπές είχε δώσει τελευταία φορά σημεία ζωής στις 24 Ιουνίου, όταν αντάλλαξε μηνύματα με τη μητέρα της. Μόλις έγινε γνωστή η εξαφάνισή της, το Χαμόγελο του Παιδιού εξέδωσε ανακοίνωση. Η τελευταία φωτογραφία που ανήρτησε η Βιολέτ ήταν από το Ελαφονήσι, δηλώνοντας ότι είχε φτάσει εκεί έπειτα από πεζοπορία τριών ωρών, σύμφωνα με το cretapost.gr. Το αυτοκίνητό της, το οποίο είχε νοικιάσει για τις διακοπές της εντοπίστηκε στην περιοχή Κριός. Στο όχημά της το οποίο εντοπίστηκε, βρέθηκε συσκευή GPS και βαλίτσα στο πορτ – μπαγκάζ, ενώ τα ευρήματα εξετάζονται από τις Αρχές. Οι Αρχές εκτιμούν ότι το άφησε εκεί, προκειμένου να περπατήσει μέχρι το Ελαφονήσι. 

Η κοπέλα, που έκανε πεζοπορικό τουρισμό, επικοινώνησε με τους γονείς της στις 24 Ιουνίου για να τους πει ότι σκόπευε να επισκεφθεί το Ελαφονήσι. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της, με αποτέλεσμα οι γονείς της ενημερώσουν τις γαλλικές και ελληνικές αρχές. Από την Τρίτη 29 Ιουνίου δόθηκε σήμα για να βρεθεί η νεαρή κοπέλα. Δυστυχώς, όμως, η Γαλλίδα τουρίστρια εντοπίστηκε νεκρή έπειτα από έξι μέρες αναζητήσεων