Σε καθεστώς... Μυκόνου με τοπικά lockdown μπαίνουν από αύριο Παρασκευή (6/8) η Ζάκυνθος και τα Χανιά, λόγω έξαρσης κρουσμάτων του κορονοϊού. Σύμφωνα με την εισήγηση των λοιμωξιολόγων που έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, ο νομός της Κρήτης και το νησί του Ιονίου, θα μείνουν χωρίς μουσική στην εστίαση και στη διασκέδαση, ενώ θα απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τη μία μέχρι τις 6 τα ξημερώματα.
Οπως έγινε γνωστό, μετά από εισήγηση της υποεπιτροπής των Λοιμωξιολόγων και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19 στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για τις Περιφερειακές Ενότητες Ζακύνθου και Χανίων, οι οποίες και μεταφέρονται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου (+69% για τη Ζάκυνθο και +54% για τα Χανιά σε εβδομαδιαία βάση).
Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 06:00 το πρωί θα ισχύουν τα κάτωθι:
- Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
- Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 13 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.
Επίσης υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.
Σημειώνεται επίσης ότι οι Δήμοι Ρόδου και Ιητών (Ιος) ανεβαίνουν στο πορτοκαλί (επίπεδο 3) με αυξημένη επιτήρηση, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας δεν παρατηρείται ανησυχητική διαφοροποίηση ως προς το επιδημιολογικό φορτίο.
Η κυβέρνηση και οι υγειονομικές Αρχές καλούν τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους επαγγελματίες των εν λόγω περιοχών σε πιστή τήρηση των μέτρων, ώστε να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
- Ίδρυσε ο Μεταξάς το ΙΚΑ και καθιέρωσε το οκτάωρο; – Ακροδεξιοί μύθοι για τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου
- Δολοφονία influencer στο Μεξικό: Αρχηγός καρτέλ πίσω από το έγκλημα - Είχε παρατήσει τον γιο του η 23χρονη
- Μάχη με τη φωτιά στην Αττική για 5η ημέρα: Ολονύχτια κόλαση με αναζωπυρώσεις - Στάχτη 133.000 στρέμματα
- Ιερέας έπιασε ζευγάρι να κάνει σεξ σε παρεκκλήσι: Η αντίδραση - έκπληξη με τα 100 ευρώ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.