Μενού
  • Α-
  • Α+

Προ των πυλών είναι το άνοιγμα των σχολείων με την υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή να τονίζει πως στόχος είναι η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλία. Εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα και εμβολιάζονται οι έφηβοι ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θεόδωρο Τσουχλός, το 80% των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια έχει εμβολιαστεί. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός - Μαζάνης: Δεν υπάρχει πια ασυλία στα παιδιά - Διασπείρουν τον ιό

«Η επιθυμία του υπουργείου Παιδείας είναι η επαναφορά στη δια ζώσης διδασκαλία. Αυτή είναι η δέσμευσή μας, αυτή είναι η ευθύνη μας», υπογράμμισε μιλώντας στο MEGA η Ζέτα Μακρή και πρόσθεσε πως η τηλεκπαίδευση θα ισχύει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως τις ευπαθείς ομάδες.

Η κυρία Μακρή είπε πως είναι μεγάλη η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς, ενώ ένα ποσοστό της τάξης περίπου 20% δεν έχει εμβολιαστεί και γι’ αυτό χρειάζεται να παρθούν μέτρα, όπως ο εργαστηριακός έλεγχος των εκπαιδευτικών με δική τους ευθύνη και δαπάνη. Πάντως ξεκαθάρισε πως προς το παρόν δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Επίσης αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς των μαθητών και τόνισε πως αυτοί που είναι άνω των 12 ετών μπορούν να εμβολιαστούν και συνεπώς γι’ αυτούς θα δοθούν δωρεάν self test. 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσουχλός, κατέστησε σαφές ότι οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, γεγονός που αποδεικνύεται και από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών του κλάδου, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και της επιβολής.  «Είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους. Εκεί που υπάρχει η διαφωνία της ΟΛΜΕ είναι η έννοια της υποχρεωτικότητας, της επιβολής, της ποινής, της διαθεσιμότητας και γενικότερα του εκφοβισμού. Η ΟΛΜΕ έχει πράξει το καθήκον της από τον Γενάρη που ζητούσαμε την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών. Φτάσαμε σε ένα ποσοστό στη Δευτεροβάθμια που υπερβαίνει το 80%.Έχουμε υπερβεί το 85% γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν νοσήσει», είπε ο κ. Τσουχλός μιλώντας στο MEGA.