Μενού
  • Α-
  • Α+

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν σήμερα (8/10) το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, καθώς αστυνομικοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν άνδρα ο οποίος προσπάθησε να τους εμβολίσει με κλεμμένο όχημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αφού ο άνδρας δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών, ένας από τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ γαντζώθηκε πάνω στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και πυροβόλησε τον οδηγό.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σε περιπολία τους σήμερα το πρωί, εντόπισαν παρκαρισμένο στην οδό Μάρνη ένα λευκό όχημα μάρκας Peugeot, το οποίο μετά από έρευνα διεπίστωσαν ότι είχε κλαπεί. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Reader.gr οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ψάχνουν για τον οδηγό, ο οποίος μέχρι και εκείνη τη στιγμή ήταν άφαντος.

Ύστερα από περίπου 40-60 λεπτά, ένας άνδρας εμφανίστηκε για να πάρει το κλεμμένο όχημα. Τότε οι αστυνομικοί που περίμεναν καρτερικά τον περικύκλωσαν προτάσσοντας τα όπλα τους και του έκαναν νόημα να σταματήσει. Εκείνος δεν υπάκουσε και προσπάθησε να διαφύγει αναπτύσσοντας ταχύτητα δίχως να υπολογίζει τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών. Αμέσως ένας αστυνομικός καταφέρνει και γραπώνεται από το πορτμπαγκάζ του οχήματος και τον πυροβολεί με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Σημειώνεται ότι ο οδηγός προσπάθησε να ρίξει κάτω τον αστυνομικό πραγματοποιώντας ελιγμό με το αυτοκίνητο.

Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι στο Reader.gr πρέπει να έπεσαν τουλάχιστον 5 πυροβολισμοί. Στη συνέχεια ο δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να νοσηλευτεί. Την ίδια στιγμή και ο αστυνομικός που κατάφερε να τον ακινητοποιήσει τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.