Δύο δικογραφίες τακτικής διαδικασίας για διέγερση σε ανυπακοή και διασπορά fake news μέσω διαδικτύου σχηματίστηκαν σε βάρος 20 ατόμων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά τη διερεύνηση δύο υποθέσεων. Οι Αρχές έκαναν έφοδο σε σπίτια εμπλεκομένων αρνητών και ανάκτησαν πλήθος στοιχείων. Στην πρώτη υπόθεση, προηγήθηκαν καταγγελίες σχετικά με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προέτρεπαν τους πολίτες να μη χρησιμοποιούν μάσκα προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και ιδιαίτερα κατά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.
Από την αξιοποίηση των αποδεικτικών στοιχείων που συλλέχθηκαν, καθώς και την περαιτέρω αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν οι διαχειριστές των επίμαχων προφίλ και ομάδων κοινωνικής δικτύωσης, που είχαν αναρτήσει σχετικές δημοσιεύσεις.
Αναφορικά με τη δεύτερη υπόθεση, η διερεύνησή της πραγματοποιήθηκε ύστερα από καταγγελίες πολιτών για ιστοσελίδα, μέσω της οποίας διαδίδονταν fake news (ψευδείς ειδήσεις), που προέτρεπαν στη μη συμμόρφωση με τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού.
- «Ξέφυγαν οι Έλληνες»: To οργισμένo δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας για τους Patriot στην Κάρπαθο
- Στο Ψυχικό υπήρχε όντως φάρος: Το θανατηφόρο τροχαίο του εφοπλιστή που τον γκρέμισε
- QUIZ παλιός ελληνικός κινηματογράφος: Δεσποινίς Διευθυντής
- Η άγνωστη «θειούλα» που βγήκε φωτογραφία με όλους τους σταρ του Χόλιγουντ, και μιλάμε κυριολεκτικά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.