Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια απίστευτη καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης ενός 4χρονου αγοριού από τον 31χρονο νηπιαγωγό του μέσα στο σχολείο του, έφτασε στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες μετά από έρευνες προχώρησαν στη σύλληψη του εκπαιδευτικού, ο οποίος την Τετάρτη (15/12) θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή. Αν και δεν έχει γίνει γνωστός ο τόπος του συμβάντος, η υπόθεση συγκλονίζει με βάση τα στοιχεία της μήνυσης που κατέθεσαν οι γονείς.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Ο πρώην σύζυγος σκότωσε την 55χρονη στο ζαχαροπλαστείο και όχι η πεθερά - 17η γυναικοκτονία

Το παιδί γυρνώντας από το σχολείο του πριν από μερικές ημέρες περιέγραψε με όλη του την παιδική αθωότητα τα όσα διαδραματίστηκαν στις τουαλέτες του σχολείου του. Σύμφωνα με όσα είπε το παιδί, ο δάσκαλος φέρεται να το συνόδεψε στην τουαλέτα για να το βοηθήσει και εκεί επιδόθηκε σε σεξουαλικές πράξεις κατά του 4χρονου παιδιού.

Το «Χαμόγελο του παιδιού» παρέπεμψε τους γονείς στην Αστυνομία

Συγκλονισμένοι οι γονείς από όσα τους περιέγραψε το παιδί τους, αρχικά επικοινώνησαν με το «Χαμόγελο του παιδιού», όπου και παρέθεσαν τα στοιχεία της υπόθεσης. Η καθοδήγηση που έλαβαν από εκεί ήταν να στραφούν στις αρμόδιες τοπικές αρχές για διερεύνηση της υπόθεσης, όπως και έγινε.   

Αμέσως άνοιξε ο φάκελος, οι καταθέσεις των γονιών και του ίδιου του παιδιού αποτέλεσαν τα πρώτα επιβαρυντικά στοιχεία κατά του νηπιαγωγού και αμέσως ανέλαβαν το παιδί ιατροδικαστής και παιδοψυχολόγοι, προκειμένου να φτάσουν σε ακόμη πιο ασφαλή συμπεράσματα γύρω από τις καταγγελίες.

Θολά σημεία από την ιατροδικαστική έκθεση

Αστυνομικοί επισκέφτηκαν το σχολείο του παιδιού και μίλησαν με συναδέλφους του φερόμενου ως δράστη, γονείς άλλων παιδιών και συνέλεξαν στοιχεία που τους οδήγησαν στη σύλληψη του νηπιαγωγού. 

Ωστόσο, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα μέχρι τώρα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης δεν έχουν επιβεβαιώσει απόλυτα τα στοιχεία της έρευνας. Ολα έχουν κατατεθεί στον ανακριτή, εκεί όπου αύριο (15/12), ο φερόμενος ως δράστης της σεξουαλικής κακοποίησης θα απολογηθεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. 

Μαρτυρία του πατέρα: «Του κατέβασε το εσώρουχο» 

Ο πατέρας του συγκλονισμένος αλλά και οργισμένος, περιγράφει στο MEGA τον εφιάλτη που εκμυστηρεύτηκε ο γιος του. «Το παιδί δεν πήγαινε στο σχολείο ποτέ στην τουαλέτα. Φοβόταν. Δε ξέρω γιατί. Από την αρχή του χρόνου, και γυρνώντας την Πέμπτη λέει στη γυναίκα μου ''Μαμά πήγα στο μπάνιο''. ''…, εσύ δεν πας ποτέ στο μπάνιο''. ''Με πήγε ο κύριος …, μαμά''. ''Ο κύριος …;' 'κι εκεί άρχισε η γυναίκα μου να πονηρεύεται.

Του μίλαγε, του μίλαγε… λέει ''με πήγε ο κύριος, μου κατέβασε το παντελόνι, άρχισε να μου… το …, κατέβασε κι ο ίδιος το παντελόνι του… κι άρχισε να μου κάνει''» λέει, «διάφορα … στον … μου», ανέφερε ο πατέρας του 4χρονου με τις περιγραφές να προκαλούν αποτροπιασμό. Το παιδί, εξετάστηκε ιατροδικαστικά στη μονάδα φροντίδας για την ασφάλεια των παιδιών στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, έγινε και λήψη γενετικού υλικού από τις επίμαχες περιοχές, ενώ παραδόθηκε και το εσώρουχο που φορούσε όταν ο νηπιαγωγός φέρεται να τον κακοποίησε σεξουαλικά.

«Θα μπορούσε να το κάνει συνέχεια, αν δεν το έλεγε το παιδί»

«Αυτός είναι στη φύλαξη. Από την αρχή του χρόνου εκεί ήταν… Επειδή δυο μέρες τώρα η δασκάλα του (σ.σ. του 4χρονου) έλειπε, τα κράτησε αυτός… Εγώ πήγα κατευθείαν (σ.σ. στις Αρχές). Πήρα το ''Χαμόγελο του παιδιού'', τους λέω ''πώς να κινηθώ;'', μου λέει ''πήγαινε κατευθείαν, κάνε καταγγελία στο τμήμα κι αν μπορείς να κάνεις και καταγγελία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση''. Έκανα τις διαδικασίες, πήγαμε στο τμήμα… Πήγαν την Παρασκευή από το σχολείο και τον συνέλαβαν. Κι απ’ ό,τι έχω καταλάβει, τον έχουν… είναι μέσα… σε αυτόφωρη διαδικασία», συμπλήρωσε ο πατέρας του 4χρονου.

«Πήγε το παιδί ιατροδικαστή, το εξέτασε, χθες πήγαμε σε παιδοψυχολόγο, πάλι, να του μιλήσει… το παιδάκι το είπε σε όλους τους… όπου έχουμε πάει τα είπε όλα. Ευτυχώς. Για την ηλικία του μας είπαν ότι είναι πολύ ώριμο… Που να μη το έλεγε κιόλας… Μπορεί να του έκανε… Να το έκανε συνέχεια μετά αυτός», δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.