Μια σοβαρή διαφοροποίηση των συμπτωμάτων της μετάλλαξης Ομικρον, επεσήμανε ο καθηγητής δερματολογίας - αφροδισιολογίας, διευθυντής της Α' Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ιωαννίδης, μιλώντας στο live news του MEGA. Οπως τόνισε, η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που σαρώνει παγκοσμίως και έχει ήδη εξαπλωθεί σε μεγάλο ποσοστό και στη χώρα μας, εμφανίζει εξανθήματα στο δέρμα σε αρκετούς νοσήσαντες.
Διαβάστε ακόμη: Πιστοποιητικό νόσησης: Εκδίδεται σε 14 ημέρες μετά το πρώτο θετικό τεστ (pcr) για επιβάτες πτήσεων εσωτερικού
«Περίπου ένας στους πέντε ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον εμφανίζουν εκδηλώσεις της νόσου στο δέρμα, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό 4-5% που εμφανίζει μόνο εξανθήματα στο δέρμα και είναι ασυμπτωματικό στα υπόλοιπα».
«Υπάρχουν κάποια δερματικά συμπτώματα που μοιάζουν με χιονίστρες, που σε ορισμένους εμφανίζονται μόνο αυτά ως συμπτώματα και θα πρέπει να εξεταστούν για λοίμωξη από Covid-19» υπογράμμισε ο διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ιωαννίδης.
«Είναι σύνηθες να εμφανίζει ένας ιός εξανθήματα, σε διάφορες ιώσεις έχουμε εξανθήματα. Το μη σύνηθες είναι η ποικιλία των εξανθημάτων από όλα τα όργανα που παρουσιάζονται με τη μετάλλαξη Ομικρον» συμπλήρωσε ο καθηγητής δερματολογίας - αφροδισιολογίας.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.