Η Florona, είναι ουσιαστικά ένας συνδυασμός γρίπης και κορονοϊού και εντοπίστηκε μεταξύ άλλων και σε μία έγκυο στο Ισραήλ, έχει προκαλέσει ανησυχία. Ομως, ο καθηγητής του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στη Florona, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού».
Διαβάστε ακόμη: Καπραβέλος για τα κορονοπάρτι σε τουαλέτες: «Αυτό δεν είναι λεβεντιά. Είναι λεβεντοκόπανοι»
Χαρακτηριστικά, ο Ηλίας Μόσιαλος έγραψε: «Σε αρκετά ΜΜΕ αναφέρεται σήμερα η ύπαρξη ενός "νέου" ιού Flurona (Flu + Corona) που υποτίθεται ότι συνδυάζει τον ιό της γρίπης με τον κορονοϊό.
Δεν πρόκειται για νέο ιό αλλά για ταυτόχρονες λοιμώξεις από τον κορονοϊό και τον ιό της γρίπης. Συνέβη σε έγκυο στο Ισραήλ αλλά είναι πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες. Είναι επομένως απαραίτητος ο εμβολιασμός, ιδιαίτερα των ευάλωτων συμπατριωτών μας, και με το εμβόλιο της γρίπης. Αυτό εξάλλου τονίζουν οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μόσιαλος.
- Αλλάζει ο καιρός πριν τον Δεκαπενταύγουστο: Βοριάδες έως 9 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας
- Από το «Νόμος 4000» στα «Κόκκινα Φανάρια» - Η ανυπότακτη Κατερίνα Χέλμη και η σαηεντολογία
- Η πρωταγωνίστρια του The Office διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τελικού σταδίου: «Είναι αργά για χημειοθεραπεία»
- Έκλειψη ηλίου: Πού πρέπει να είσαι στις 20:30 για να προλάβεις το 10λεπτο του φαινομένου στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.