Καλυμένο από αυθαίρετες κατασκευές είναι το 40% της Μυκόνου. Λίγοι ωστόσο είναι οι ιδιοκτήτες που πρόκειται να γκρεμίσουν αυτοβούλως τα παράνομα κτίσματα. Οι Αρχές επιστρατεύουν αεροφωτογραφίες και το Κτηματολόγιο για να προχωρήσουν σε άμεσες κατεδαφίσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, υπάρχει μια έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που λέει ότι μόλις το 2% αυτών που είχαν κάνει παραβιάσεις θέλησαν να συμορφωθούν αυτοβούλως.
Από το 2011 μέχρι σήμερα στην Μύκονο έχουν φτιαχτεί περίπου 20.000 κτίσματα, τα οποία είναι προς τακτοποίηση.
Επειδή τα πράγματα πρέπει να πάνε πιο γρήγορα, πίσω από αυτή την υπόθεση βρίσκεται μια ιδέα του κ. Στασινου, Προέδρου του ΤΕΕ και μια ομάδα μαζεύει τις αεροφωτογραφίες από τη Μύκονο.
Αν ο ιδιοκτήτης προλάβει να κλείσει το σπίτι και να το δώσει στην αγορά για βραχυπρόθεσμη μίσθωση το παιχνίδι χάθηκε.
Αυτό που θα είχε νόημα να γίνει είναι όταν βρεθεί ένα αυθαίρετο να γκρεμιστεί πριν προλάβει ο ιδιοκτήτης να το δώσει στην αγορά.
- LIVE από τη Μέση Ανατολή: Εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Επιθέσεις με drones από το Ιράν
- Εγκλωβισμένος στο Ομάν ο γιος του Αντώνη Γούναρη: «Δεν υπάρχει πρεσβεία»
- Γιατί η Ελλάδα επιλέγει την Κάρπαθο για ανάπτυξη συστοιχίας Patriot - Η στρατηγική σημασία για το Αιγαίο
- Πόσα καταφύγια έχει η Ελλάδα: Πού βρίσκονται σε Αθήνα και Πειραιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.