Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις θα δηλώσουν τελικά τις προτιμήσεις τους με ένα μηχανογραφικό και όχι με δύο όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό. Το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με την οποία η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνεται με την υποβολή αποκλειστικά ενός μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο δεν θα έχει περιορισμό στον αριθμό των επιλογών. Η ίδια διαδικασία είχε ισχύσει και πέρσι.
Διαβάστε ακόμη: Ευφάνταστη διαμαρτυρία των Καλλιτεχνικών Σχολείων στο Σύνταγμα - Οι μαθητές έστειλαν το μήνυμά τους αλλιώς
«Η διάταξη αυτή κρίθηκε απαραίτητη για δύο, κυρίως, λόγους, που επήλθαν αμφότεροι από την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: αφ’ ενός, διότι το 93% των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χάρη στην ΕΒΕ, πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Σχολή ή Τμήμα μεταξύ των 10 πρώτων επιλογών τους, επομένως περιορίστηκε δραστικά η τυχαία εισαγωγή σε χαμηλής προτεραιότητας για τον υποψήφιο Σχολές ή Τμήματα. Αφ’ ετέρου, προκειμένου να υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα εφαρμογής του συστήματος καθορισμού των συντελεστών βαρύτητας από τα ΑΕΙ, ώστε να μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και των υποψηφίων, εν όψει της επιλογής τους» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.
Το μηχανογραφικό θα κατατεθεί στις αρχές Ιουλίου και η ανακοίνωση των βάσεων θα γίνει εντός του Αυγούστου.
- Τα μέρη στην Αθήνα που έχεις βρεθεί και δεν ήξερες ότι κρύβουν μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους
- Μερμελέχας: Ο πειρατής των Κυκλάδων που έκλεβε από τους Τούρκους και τα μοίραζε στους φτωχούς
- Ρασίντ Γεκινί: Η παράξενη ζωή και ο θάνατος του «πατέρα των γκολ»
- Όταν η Βουλή αναγνώρισε την Εθνική Αντίσταση και ένας μόνο βουλευτής της ΝΔ αψήφησε την κομματική γραμμή
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.