Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη είναι οι προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε στην Αττική η κακοκαιρία Ελπίς. Είναι χαρακτηριστικό πως τουλάχιστον 11 συνεργεία έχουν τεθεί σε δράση για να καθαρίσουν οι δρόμοι από τα δέντρα που έχουν πέσει σε δρόμους της Αττικής και επιχειρούν σε έξι περιοχές.

Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Είναι χαρακτηριστικό το βίντεο που δημοσιεύθηκε από τον δήμο Αθηναίων, όπου αποτυπώνονται οι εργασίες αποκατάστασης που είναι σε εξέλιξη σε γειτονιές της Αθήνας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ήδη στείλει 11 συνεργεία δασεργατών και υλοτόμων στις περιοχές άμεσης ανάγκης, Παλαιό Ψυχικό, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Χαλάνδρι

Οι δασεργάτες και υλοτόμοι εργάζονται για την απόληψη πεσμένων δένδρων και κορμών από το οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια, πλατείες και άλλους δημόσιους χώρους, καθώς και τον απεγκλωβισμό σταθμευμένων οχημάτων που καταπλακώθηκαν. Ειδικότερα, λόγω των πολλών περιστατικών στο Χαλάνδρι εργάζονται 3 συνεργεία ενώ σε Παλλήνη και Παλαιό Ψυχικό 5 συνεργεία για την άμεση δυνατή αποκατάσταση. Το ΥΠΕΝ συμμετέχει με όλα τα διαθέσιμα μέσα στην επιχείρηση αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Ελπίς». 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τα συνεργεία υλοτόμων που επιχειρούν:

 Μέχρι το βράδυ η αποκατάσταση των ζημιών

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ενημέρωσε νωρίτερα πως η αποκατάσταση των βλαβών είναι σε εξέλιξη και ως το βράδυ ο μεγαλύτερος όγκος των βλαβών θα έχει επιλυθεί. «Γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν τα όποια προβλήματα και να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι», σημείωσε ο Κώστας Σκρέκας. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες σε 37 γραμμές και η αποκατάσταση δυσχεραίνεται από τις καιρικές συνθήκες και την αδυναμία πρόσβασης.

«Πάνω από 650 εργαζόμενοι και 180 οχήματα επιχειρούν σε συνεργασία με την αστυνομία και την Πολιτική Προστασία και κατευθύνονται εκεί που υπάρχουν προβλήματα. Στη μάχη έχει ριχτεί και ελικόπτερο που επιθεωρεί από αέρος γραμμές μέσης τάσης σε δύσβατα σημεία» είπε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος.

ΔΕΔΔΗΕ: Πού να καλέσουν οι πολίτες για προβλήματα

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητεί από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τονίζοντας, μάλιστα, ότι αν εντοπιστούν ζημιές στο δίκτυο, πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή με πεσμένα καλώδια και στύλους. Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει να καλέσουν στο 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (deddie.gr).