Μενού
  • Α-
  • Α+

Την άρση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού εισηγήθηκε η Επιτροπή των Ειδικών του υπουργείου Υγείας. Οι ειδικοί εισηγήθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου, την άρση του περιορισμού του ωραρίου στην εστίαση και την επιστροφή της μουσικής στη διασκέδαση που θα αφορά μόνο καθήμενους πελάτες. Επίσης εισηγούνται και την πληρότητα κατά 50% στα γήπεδα. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα στις 17:30. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής υπήρξε έντονη διχογνωμία κυρίως για τον περιορισμό του ωραρίου με αρκετούς ειδικούς να μην συμφωνούν με την άρση του συγκεκριμένου μέτρου λόγω των «κόκκινων» σκληρών δεικτών, ενώ δεν επιθυμούσαν ούτε την επιστροφή της μουσικής και ήθελαν τουλάχιστον μια βδομάδα παράταση. 

Η εισήγηση για άρση των μέτρων έρχεται μετά την πτώση στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού. Ωστόσο την ίδια στιγμή παραμένει υψηλός ο ημερήσιος αριθμός θανάτων ασθενών με COVID-19, ξεπερνώντας και τον αριθμό των 100. Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου είχε εισηγηθεί την παράταση των μέτρων όπως η απαγόρευση μουσικής στους χώρους διασκέδασης, το ωράριο μέχρι τις 00:00 στην εστίαση, την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού/νόσησης/rapid test για είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, λιανεμπόριο. Επίσης προέβλεπε πως στην εστίαση θα υπάρχουν ανά τραπέζι μέχρι 6 άτομα και θα είναι καθήμενοι. Ταυτόχρονα, εισηγήθηκε την ισχύ της χρήσης μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας σε ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.