«Δεν υπάρχει "Μονόλυκος", το είδος δηλαδή λύκου που κάποιοι "βάφτισαν" ως τον δράστη των επιθέσεων σε δύο σκυλιά στον Διόνυσο. Στην Ελλάδα ζει ο γκρίζος λύκος (Canis lupus) και δεν υπάρχει πουθενά είδος που να λέγεται "Μονόλυκος", πρόκειται για νεολογισμό», ξεκαθαρίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ» Γιώργος Θεοδωρίδης, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από δύο νεκρά σκυλιά, που βρέθηκαν μέσα σε περιφραγμένο χώρο στον Διόνυσο.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Θεοδωρίδη, πρέπει να διερευνηθεί αν όντως ήταν λύκος το ζώο που επιτέθηκε στα σκυλιά. «Δεν γνωρίζουμε με σιγουριά τι μπορεί να είναι, ίσως επρόκειτο και για σκυλιά και γι' αυτό απαιτείται επόπτευση της περιοχής με κάμερες και επιστημονικές αποδείξεις», λέει ο κ. Θεοδωρίδης.
Διευκρινίζει δε, ότι ο λύκος ζει είτε μόνος είτε σε αγέλες, γεγονός που δεν καθορίζει τον τρόπο συμπεριφοράς του, που πολλοί θέλουν να τού προσδώσουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά. «Το ότι μπορεί κάποιος λύκος να ζει μόνος, δεν σημαίνει ότι είναι πιο δυνατός και επιθετικός, σαν ένα είδος μοναχικού τιμωρού ή εκδικητή που μας αρέσει να βλέπουμε στις ταινίες», αναφέρει.
«Αυτό που απαιτείται», συνεχίζει, «είναι να γίνει αυτοψία κτηνιατρική, να ληφθεί υλικό (σάλιο) από τα νεκρά σκυλιά και γενικότερα, να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να παρθούν τα ανάλογα μέτρα».
- Δεμένη και φιμωμένη βρέθηκε η 45χρονη στα Χανιά: Προσπάθησε να εξαφανίσει βίντεο ο καθ' ομολογίαν δράστης
- Κώστας Αποστολάκης: «Περιμένω πώς και πώς τη ζωή μετά τον θάνατο, γιατί τότε ξεκινούν όλα»
- Η νομάς που λατρεύεται στο TikTok: Αγανάκτησε με τα ενοίκια και μένει σε αμάξι με τον σκύλο της
- «Φοβήθηκα και έφυγα»: Αντιμέτωπη με κακούργημα η 60χρονη που φέρεται να σκότωσε το σκυλάκι στη Γαστούνη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.