Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι οίκοι ανοχής κινδυνεύουν να κλείσουν στην Ελλάδα λόγω των υψηλών λογαριασμών στο ρεύμα, με τον κλάδο να ελπίζει σε κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο ThessToday, η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων Ελλάδος, Ελλη Κανελλοπούλου, το επάγγελμα του έρωτα επί πληρωμή από το πρώτο lockdown έχει βιώσει ανεπανόρθωτα πλήγματα λόγω των οδηγιών που δόθηκαν από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για να μπει φρένο στην πανδημία του κορονοϊού

Διαβάστε ακόμηΩρες κοινής ησυχίας: Αλλάζουν από 1η Απριλίου

Η Έλλη Κανελλοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το ρεύμα θα οδηγήσει νομοτελειακά σε λουκέτα επιχειρήσεων. Υπογραμμίζει μάλιστα την ανάγκη για κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. «Το ρεύμα έχει δυσκολέψει πολύ την κατάσταση για τον κλάδο μας. Είχαμε που είχαμε όλη αυτή την πτώση της κίνησης τα χρόνια της πανδημίας με τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, πλέον απειλούνται και επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα εδώ και χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Κανελλοπούλου. Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα το γεγονός ότι «υπάρχουν μαγαζιά που προηγουμένως πλήρωναν λίγες εκατοντάδες ευρώ σε λογαριασμούς ρεύματος και πλέον το ποσό έχει φτάσει 1.500 ευρώ και σε πολλές περιπτώσεις ακόμη περισσότερο».

«Ανάσα η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού»

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των lockdown αυξήθηκε η παράνομη ερωτική συνεύρεση και ώθησε μεγάλο κομμάτι των πελατών σε σπίτια και ξενοδοχεία. Η πρόεδρος του Σωματείου Εκδιδόμενων Προσώπων επισημαίνει την ανάγκη να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς, όπως λέει, «πρέπει να επιστρέψει ο κόσμος πίσω στις νόμιμες επιχειρήσεις, εκεί όπου τηρούνται και όλα τα μέτρα προστασίας από την covid-19».

«Θα είναι ανάσα για εμάς η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, διότι οι περιορισμοί έχουν δυσκολέψει την κατάσταση. Μια μεγάλη μερίδα των πελατών οδηγούνται από τα lockdown ακόμη στις παράνομες συναντήσεις -κυρίως σε σπίτια- επειδή εκεί δεν υφίστανται τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, αλλά ούτε και η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση αυτού του μέτρου ώστε οι πελάτες να επιστρέψουν πίσω στους νόμιμους οίκους ανοχής», σχολιάζει η Ελλη Κανελλοπούλου.