Μενού
  • Α-
  • Α+
Μπαλάσκας, Καλλιακμάνης και Μαυροειδάκος, αλλά και οι απόστρατοι Ρουγκάλας, Νταβλούρος, Κατερινόπουλος βγαίνουν σε ημερήσια διάταξη σε κανάλια και ραδιόφωνα και μιλούν για την υπόθεση των νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να προκαλούν την έκρηξη των συναδέλφων τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Οι αστυνομικοί της Αχαΐας παίρνουν απόσταση από τη διαρκή παρουσία συνδικαλιστών της Αττικής στα τηλεοπτικά παράθυρα, εκφράζοντας σαφή και ξεκάθαρη στάση, επί του θέματος.

«Οι συνδικαλιστές θα πρέπει να μένουμε πιο πίσω σε τέτοιες υποθέσεις, αφήνοντας τον χώρο και τον χρόνο στους αστυνομικούς που τις χειρίζονται», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας» ο πρόεδρος της ΕΑΥΑ, Χάρης Τσίτσικας. «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δεχθεί καταιγισμό τηλεφωνημάτων από τοπικά και πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ. Εμείς σεβόμενοι τον θεσμό που υπηρετούμε και επειδή πιστεύουμε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν αποτελεί πεδίο προσωπικής ανάδειξης κανενός συνδικαλιστή, έχουμε λάβει απόφαση, ότι θα απέχουμε απ’ όλη αυτή τη διαδικασία, την υπόθεση Πισπιρίγκου» επεσήμανε ο κ. Τσίτσικας, υπογραμμίζοντας ότι «τον πρώτο λόγο έχουν οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές και καλό θα είναι εμείς οι συνδικαλιστές να μένουμε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε όλοι οι αρμόδιοι φορείς να κάνουν τη δουλειά τους. Είμαστε βέβαιοι ότι οι συνάδελφοί μας σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να διελευκανθεί η υπόθεση».

Εκτός από τους εν ενεργεία ένστολους, που επιλέγονται να αρθρώσουν δημόσιο λόγο, εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας και όχι μόνο, στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί και αξιωματικοί εν αποστρατεία της τοπικής ΕΛΑΣ, όπως οι περιπτώσεις των πρώην διευθυντών Ασφάλειας Πατρών, Χρήστου Ρουγκάλα και Αθανάσιου Νταβλούρου, οι τοποθετήσεις των οποίων έχουν προκαλέσει θετικές αλλά και αρνητικές αντιδράσεις.