Μενού
  • Α-
  • Α+

Το φετινό Πάσχα πολλοί συμπολίτες μας σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης για διαμερίσματα ή/και ολόκληρες κατοικίες (όχι βίλες), το ποσοστό προ-κρατήσεων έχει αγγίξει ακόμη και το 100% τόσο σε δημοφιλείς προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας, όσο και της ηπειρωτικής. Οι τιμές καταγράφουν αυξητικές τάσεις εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ μεγάλο ποσοστό προ-κρατήσεων είχε καταγραφεί ήδη από τα τέλη του Μαρτίου, αρχές Απριλίου όπου οι τιμές βρίσκονταν σε λογικά επίπεδα για την εποχή και η διαθεσιμότητα ακινήτων ικανή για τον εκάστοτε οικογενειακό προϋπολογισμό. Πλέον, τα περισσότερα ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση, είναι κατοικίες πολυτελείς που στοχεύουν σε υψηλότερα διαθέσιμα εισοδήματα. 

Διαβάστε ακόμη: Πάσχα: Σε υψηλά επίπεδα οι προκρατήσεις σε δημοφιλείς προορισμούς

Όσοι συμπολίτες μας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να επιλέξουν μακρινούς προορισμούς, αλλά θέλουν τις Άγιες ημέρες του Πάσχα να βρεθούν κοντά στη φύση, μπορούν να επιλέξουν κατοικίες στα παραθαλάσσια προάστια του Ν. Αττικής όπως η Αρτέμιδα, το Πόρτο Ράφτη, η Αγία Μαρίνα και το Σούνιο. Το συνολικό κόστος για 3 διανυκτερεύσεις για τετραμελή οικογένεια, κυμαίνεται από 254€ έως 300€, για κατοικίες από 30τμ έως 60τμ. 

Παράλληλα, όσοι συμπολίτες μας καθυστέρησαν να προβούν σε κράτηση για το τριήμερο 22 Απριλίου Μ. Παρασκευή έως  25 Απριλίου Δευτέρα του Πάσχα και επιθυμούν να ξεφύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα και παράλληλα δεν θέλουν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα από 300€ για το σύνολο των ημέρων διανυκτέρευσης, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας τόσο στη Πελοπόννησο όσο και τη Χαλκιδική αν διαμένουν στη Θεσσαλονίκη

Οι προορισμοί της Πελοποννήσου απέχουν από την Αθήνας από 1 έως 3 ώρες οδικώς. Κοντινοί προορισμοί έως 1 – 1,5 ώρα είναι το Λουτράκι όπου το κόστος μίσθωσης για κατοικία 48τμ είναι 210€, το Τολό Αργολίδος όπου το κόστος διαμορφώνεται στα 286€, ενώ σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών είναι το Αίγιο όπου κατοικία 45 τμ μισθώνεται προς 171€, τα Σελιανίτικα όπου κατοικία 55τμ μισθώνεται προς 162€ για τρεις διανυκτερεύσεις, στην Ακράτα όπου κατοικία 63τμ μισθώνεται προς 157€. Παράλληλα, σε χιλιομετρική απόσταση 2,5-3 ωρών διατίθενται κατοικίες τόσο στη Κουρούτα Ηλείας με συνολικό κόστος μίσθωσης 285€, στο Αρκούδι του Ν.Ηλείας όπου κατοικία 40τμ μισθώνεται προς 204€. 

Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς στη Χαλκιδική σε απόσταση χιλιομετρική από 60χιλ έως 90χιλ όπως, τη Νέα Ποτιδαία, τα Νέα Μουδανιά και την Ολυμπιάδα. Στη Νέα Ποτιδαία το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60τμ για τρεις διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 261€, στα Νέα Μουδανία κατοικία 70τμ μισθώνεται προς 227€ και στην Ολυμπιάδα κατοικία 45τμ προς 158€.

Ενώ σε απόσταση από 100χιλ έως 140χιλ, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως το Πευκοχώρι, ο Άγιος Νικόλαος, η Ιερισσός και η Ουρανούπολη.  Στο Πευκοχώρι κατοικία 37τμ μισθώνεται προς 216€, στην Ιερισσό κατοικία 45τμ προς 158€ και στην Ουρανούπολη κατοικία 90τμ μισθώνεται προς 282€ για τρεις διανυκτερεύσεις. 

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, ένας βασικός λόγος επιλογής αυτοτελών διαμερισμάτων ή/και κατοικιών, είναι τόσο η πανδημία του κορoνοϊού που αποφεύγουν τον συνωστισμό, αλλά παράλληλα, ένα αυτοτελές διαμέρισμα ή/και κατοικία διαθέτει όλο τον οικιακό εξοπλισμό για μια οικογένεια. 

Μπορεί για τους νεότερους ή/και για οικογένειες που διαθέτουν την οικονομική άνεση να φαντάζει κάτι όχι και τόσο απαραίτητο, αλλά όταν μια οικογένεια με 2 παιδιά θελήσει να κάνει διακοπές 5 ημέρες, θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό τα καθημερινά έξοδα καφέ κλπ., καθώς  και το κόστος 2 γευμάτων την ημέρα τουλάχιστον, ενώ αν έχει μικρά παιδία, τα γεύματα μπορεί να είναι μικρότερα αλλά είναι σαφώς περισσότερα. 

Σύμφωνα με τα άνωθεν θα μπορούσα να ισχυριστούμε ότι ο κλάδος των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αποτελεί «λύση» για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο «budget» ιδιαίτερα τη δεδομένη χρονική στιγμή που το κόστος ζωής τόσο λόγω του πληθωρισμού αλλά και της ενεργειακής κρίσης έχει εκτοξευτεί. Η δυνατότητα του να μπορείς να φτιάξεις το καφέ σου, να μαγειρέψεις εντός της κατοικίας που διαμένεις, να απασχολήσεις τα παιδία αν είναι μικρά ηλικιακά, σου παρέχει την ευχέρεια εκεί που θα υπολόγιζες ότι δεν μπορείς να κάνεις διακοπές, να μπορείς τελικά να διαμείνεις 2-3 ημέρες.

Οι ενδιαφερόμενοι εκδρομείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βασικός ρυθμιστής του κόστους αλλά και της διαθεσιμότητας, δηλαδή να μπορείς να έχει τη δυνατότητα να επιλέξεις κατοικία σύμφωνα με τις ανάγκες σου αλλά και το πορτοφόλι σου, αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. Όσον νωρίτερα σχεδιάσουμε τις μας διακοπές, τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να επιτύχουμε.   

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA