Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό ενός 17χρονου από ανήλικους στην Αγία Παρασκευή το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, με στόχο να του αρπάξουν το κινητό και μόλις... πέντε ευρώ  που είχε επάνω του. «Ήμουν με δύο φίλους μου και πηγαίναμε στην πλατεία, σταμάτησε μπροστά μας ένα αμάξι, οι φίλοι μου πρόλαβαν να φύγουν, αυτοί πιάσανε εμένα και άρχισαν να με βαράνε», ανέφερε ο 17χρονος μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας πως του επιτέθηκαν τέσσερα άτομα. 

Ο πατέρας του 17χρονου μαθητή περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν τον ενημέρωσαν πως ο γιος του χρειάζεται βοήθεια: «Ήταν πρησμένο το πρόσωπό του και έφτυνε αίμα. Κανένας να μην το ζήσει. Αναρρώνουμε σιγά σιγά. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε τα δόντια του», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είχαν ένα σφυρί λαστιχένιο και ένα γκλοπ. Όλα τα χτυπήματα ήταν από τον θώρακα και πάνω. Είχε λιποθυμήσει, του μίλαγαν και δεν θυμόταν» λέει ο πατέρας του 17χρονου για τον ξυλοδαρμό του.

Όταν οι δράστες κατάλαβαν ότι περαστικοί είχαν καταγράψει τις πινακίδες κυκλοφορίας του τζιπ, στο οποίο επέβαιναν με σκοπό να τις δώσουν στην Αστυνομία, τότε εκείνοι τις ξήλωσαν και τράπηκαν σε φυγή. Ο άνθρωπος που έσωσε τον ανήλικο από τα χέρια των ληστών ήταν ένας πολίτης που βρισκόταν μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, ο οποίος άρχισε να φωνάζει στους δράστες να αφήσουν το θύμα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής εξιχνίασαν γρήγορα την υπόθεση συλλαμβάνοντας δύο 17χρονους και ταυτοποιώντας ακόμα δύο.