Μενού
  • Α-
  • Α+

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον οικισμό Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου, κοντά στις κατασκηνώσεις. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αρκετοί εθελοντές δυο εκ των οποίων τραυματίστηκαν κατά την προσπάθεια διάνοιξης ζωνών μέσα στο δάσος. Τη στιγμή που έκοβαν δέντρα καταπλακώθηκαν από κλαδιά. Μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για τις Πρώτες Βοήθειες.

Η φωτιά, που είναι ορατή από την παραλία της Ποταμιάς, μέχρι στιγμής έχει μικρή έκταση αλλά το ότι ξέσπασε αμέσως μετά τη δύση του ηλίου καθιστά αδύνατον να επιχειρήσουν εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, δεν κινδυνεύουν άμεσα οικισμοί, ωστόσο καθώς έχει πέσει το σκοτάδι και το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο, έχει κινητοποιηθεί όλη η διαθέσιμη δύναμη του νησιού και έχουν ζητηθεί ενισχύσεις για να μεταβούν ακτοπλοϊκώς, κάτι που ήδη έχει συμβεί με δυνάμεις που έχουν φτάσει από την Καβάλα και δίνουν μάχη έως ότου έρθει το πρωί και μπορέσουν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για δυο εστίες φωτιές στο ίδιο σημείο που είχε προκληθεί και πριν από μια εβδομάδα, αλλά υπήρχε άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και κατασβέστηκε πολύ γρήγορα.

Η φωτιά έγινε αμέσως αντιληπτή χάρη στις πολλές περιπολίες που κάνουν στα δάση του νησιού εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας και νυχτερινής παρατήρησης.