Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο το οποίο δείχνει το πώς οι Κρητικοί εμβόλισαν το αυτοκίνητο των Γερμανών τουριστών στην περιοχή του Μυλοποτάμου Κρήτης κάνει τον γύρο των δημοσιογραφικών εκπομπών. Το βίντεο ντοκουμέντο προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης (24/08) ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης προβλήθηκε και στην εκπομπή Live News του Mega.

Ο δικηγόρος του ενός εκ των δυο Κρητικών, του 38χρονου, μίλησε στην εκπομπή και σε έντονο ύφος τόνισε πως το βίντεο που δείχνει τη σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων παρανόμως έχει προβληθεί.  «Εμείς δεν έχουμε το βίντεο στα χέρια μας. Η προβολή του είναι παράνομη, αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Τα προσωπικά δεδομένα τα έχετε κάνει σουρωτήρι. Αυτές οι εικόνες που εμφανίζετε, δεν σχετίζονται με κανέναν κατηγορούμενο με τα όπλα. Ποιο ανόητο πλάσμα βρήκε αυτές τις φωτογραφίες δεν ξέρω».

Όπως ο ίδιος σημείωσε, «το βίντεο δείχνει την τελευταία φάση του περιστατικού». «Είναι μια άσχημη στιγμή, είναι καταδικαστέο αυτό. Πριν όμως έχει προηγηθεί ότι οι Γερμανοί έχουν καταδιώξει το αυτοκίνητο» τόνισε. Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, κατά την προσπέραση των Ελλήνων στους Γερμανούς, οι δεύτεροι νόμιζαν ότι το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε με αποτέλεσμα να καταδιώξουν το αμάξι των Κρητικών. Τότε, οι Γερμανοί έκλεισαν τον δρόμο στους Έλληνες, με τον δικηγόρο του 38χρονου να λέει πως ένας από τους Γερμανούς κατέβηκε από το αμάξι και άρχισε να γρονθοκοπεί τον 38χρονο.

«Άρχισε να τον γρονθοκοπεί μέσα στο αυτοκίνητο. Του έχει στραπατσάρει το πρόσωπο ολόκληρο. Κανένας από τους Γερμανούς δε έχει σωματικές βλάβες» ανέφερε. Όπως υποστήριξε ο συνήγορος του Κρητικού, το περιστατικό έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από όσο θα έπρεπε, επειδή συμμετέχοντες ήταν τουρίστες. «Αν ήταν Έλληνες, δεν θα ασχολούνταν κανείς», κατέληξε.