Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανθρωποι που έχουν βιώσει στο... πετσί τους την κτηνωδία του βιασμού ξεσπούν κατά του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσοστόμου, ο οποίος ύστερα από την φαινομενική χθεσινή του αναδίπλωση, σήμερα με νέες δηλώσεις, είπε ότι δεν ανακαλεί τα όσα εμετικά εκστόμισε για τις γυναίκες θύματα βιασμών. Ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, της 19χρονης φοιτήτριας που βιάστηκε ομαδικώς και δολοφονήθηκε από δύο άνανδρους νεαρούς στη Ρόδο, ξέσπασε μιλώντας στο MEGA. «Φαντάζομαι ότι όλοι οι γονείς που είμαστε σε αυτή την τόσο δύσκολη θέση αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση. Οργή και αγανάκτηση, γιατί πρέπει κάποιοι που έχουν κάποια αξιώματα, να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, για να μη προκαλούν την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Ο βιασμός είναι μια ψυχική δολοφονία του παιδιού, αλλά και κατ’ επέκταση ολόκληρης της οικογένειας. Ο βιασμός λοιπόν, θα πρέπει να καταδικάζεται σε ό,τι αφορά το ποινικό κομμάτι, όπως και μια δολοφονία. Αυτά που εκφράζει ο συγκεκριμένος ιερέας αντικατοπτρίζουν απλά και μόνο τις δικές του και μόνο προσωπικές απόψεις», είπε και συμπλήρωσε: «Ας μη ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί είναι εκπρόσωποι του Θεού εδώ στη Γη. Δεν αντιπροσωπεύουν τον ίδιο το Θεό».

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις της μητέρας της Μυρτούς, η οποία βιάστηκε στην Πάρο κι έμεινε κατάκοιτη για το υπόλοιπο της ζωής της. Η 15χρονη τότε Μυρτώ, μετά τον βιασμό και την κακοποίησή της σε παραλία της Πάρου, έμεινε καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η μητέρα της, Μαρία Κοτρώτσου, καθηλώνει με την απάντησή της στις εξοργιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη. «Εγώ το μόνο που έχω να απαντήσω στον σεβασμιότατο, επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο και θα πρέπει να σκέφτεται καλύτερα τις δηλώσεις του, ακριβώς γιατί κρίνεται, να του υπενθυμίσω περιπτώσεις σαν τη Μυρτώ, που δεν είναι μία... Δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε και με αυτά που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ περισσότερες και θα έλεγα ότι προκαλεί τη μήνη των ανθρώπων εναντίον της εκκλησίας, γιατί αυτή τη στιγμή μιλάει ως μητροπολίτης, εκπροσωπεί την εκκλησία και είναι ντροπή», είπε η μητέρα της Μυρτούς.