Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε στέκι παρανομίας είχαν μετατραπεί οι παλιές φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου, αφού κακοποιοί είχαν καταλάβει τον 4ο όροφο, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να προχωρήσουν σήμερα σε μία ακόμη επιχείρηση και να συλλάβουν συνολικά 22 άτομα. Η αστυνομική επιχείρηση, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, παρουσία Εισαγγελέα, και έγινε και σε σπίτια υπόπτων για εγκληματικές δραστηριότητες, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης. 

Διαβάστε ακόμη: Ζωγράφου: Αυτός είναι ο 30χρονος Αλβανός που συνελήφθη έξω από τη φοιτητική εστία μετά τους πυροβολισμούς

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και μία δόκιμη αστυφύλακας, η οποία εξετάζεται αν διατηρούσε σχέση με έναν από τους συλληφθέντες και έδινε πληροφορίες για τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. Ο ρόλος της δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, όμως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είχε σχέση με ένα από τα ηγετικά μέλη της σπείρας και το όνομά της περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίζεται. Εκτός από τον 30χρονο Αλβανό που τραυματίστηκε από το όπλο μιας ανθυπαστυνόμου, στην οποία επιτέθηκε για να διαφύγει, μέσα στην εστία συνελήφθησαν άλλα 12 μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων ο αδελφός και η αδελφή του 30χρονου «εγκέφαλου», ο οποίος ήταν και ο βασικός στόχος των αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συνολικά 22 συλλήψεις, οι 13 στην παλιά φοιτητική εστία και οι 9 σε διπλανά σπίτια. Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε, καθώς η φοιτητική εστία είχε μετατραπεί σε ορμητήριο και καταφύγιο για κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση - ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών - στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας. Στην επιχείρηση πήραν μέρος 6 ομάδες ΟΠΚΕ, 4 ομάδες της ΕΚΑΜ, ομάδες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Επίθεση σε αστυνομικό και πυροβολισμοί με Αλβανό κακοποιό

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, μια ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία, όπως είπε στους συναδέλφους της, και βγήκε έξω να πάρει λίγο αέρα. Κατά την αποχώρησή της, όμως, της επιτέθηκε ένας 30χρονος σεσημασμένος Αλβανός, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου. Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση στου Ζωγράφου

«Η επιχείρηση διεξάγεται διότι η Φοιτητική Εστία χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο από κακοποιούς, με ιδιαίτερα έντονη δράση - ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών - στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Αθήνας. Στη διάρκεια της επιχείρησης, 35χρονη ανθυπαστυνόμος αισθάνθηκε αδιαθεσία και αποχώρησε. Κατά την αποχώρησή της δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

Σε βάρος του 30χρονου εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ.