Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία προς μία με ημερομηνίες, ώρες, σημεία δράσης, τρόπους δράσης, όπλα που χρησιμοποιούνταν, αριθμός μελών ανά υπόθεση και φυσικά, η λεία από κάθε ληστεία που έστησαν οι συμμορίες που δρούσαν εντός της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου καταγράφονται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας. Σε έναν φάκελο 192 σελίδων η ΕΛΑΣ καταγράφει και παραθέτει όλες τις λεπτομέρειες και τα στοιχεία για 27 ληστείες και 2 κλοπές (29 το σύνολο). Πάνω σε αυτά τα στοιχεία στήθηκε η επιχείρηση για τη σύλληψη των 34 ατόμων, 32 εντός της Φοιτητικής Εστίας και άλλων 2 ατόμων που συνελήφθησαν σήμερα στην Πρέβεζα.  

Διαβάστε ακόμη: Ζωγράφου: Ανω κάτω ο Ερυθρός Σταυρός για τον Εσκο - Απόπειρα εισβολής από συγγενείς του

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να φτάσει στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης χάρη και στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αφού χρησιμοποίησε τις νόμιμες επισυνδέσεις από τις 6 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 27 του ίδιου μήνα, λαμβάνοντας σημαντικές πληροφορίες από τις συνομιλίες των δραστών, αλλά και τα μηνύματα που αντάλλασσαν. Ουσιαστικά καταγράφηκαν 12 νόμιμες επισυνδέσεις, οι οποίες βοήθησαν να σκιαγραφηθούν τα προφίλ των μελών της εγκληματικής ομάδας, τις αξιόποινες πράξεις στις οποίες έλαβε μέρος το κάθε ένα, αλλά και στην απόδοση κατηγοριών στον καθένα ξεχωριστά. 

Για κακή τους τύχη, οι δράστες έχοντας αναπτύξει και ένα προφίλ άγνοιας κινδύνου, δεν δίσταζαν να δημοσιοποιούν ακόμη και στοιχεία από τις αξιόποινες πράξεις τους στους λογαριασμούς τους στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως το TikTok, παρουσιάζοντας ακόμη και μέρος του οπλισμού του θέλοντας να κάνουν επίδειξη ισχύος. Επίσης, αντάλλασσαν μεταξύ τους πληροφορίες από τις διαδικτυακές εφαρμογές Whats App, Messenger, Singal, Telegram, Twinme και Viber, από όπου οι Αρχές κατάφεραν να αποσπάσουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους κατηγορούμενους, όπως συζητώντας για το εμπόριο ναρκωτικών.

Τα μέτρα... αντιπαρακολούθησης 

Οι συμμορίες, έχοντας και την πολύτιμη συνδρομή της 22χρονης δόκιμης αστυνομικού, η οποία έχοντας συνάψει προσωπική σχέση με μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν και ένα πλαίσιο μέτρων αντιπαρακολούθησης. Ετσι, το σύνολο των μελών της εν λόγω συμμορίας λάμβαναν αυξημένα µέτρα αντιπαρακολούθησης:

  1. Χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικες συσκευές καταχωρημένες σε ονόματα ανύπαρκτων αλλοδαπών (σ.σ. αχυράνθρωποι) προκειμένου να είναι αδύνατος ο εντοπισμός τους από την ανάλυση των τηλεφωνικών συνδέσεων και συνδιαλέξεων.

     

  2. Χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες και πληθώρες τηλεφωνικές συνδέσεις (σ.σ. Ghost Numbers) για την μεταξύ τους επικοινωνία, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «επιχειρησιακές».

     

  3. Για την επικοινωνία τους χρησιμοποιούσαν κυρίως τις διαδικτυακές εφαρμογές Whats App, Messenger, Singal, Telegram, Twinme και Viber,, ώστε να αποφεύγουν τυχόν καταγραφή των συνομιλιών τους από τις Αστυνομικές Αρχές.

Οι 27+2 ληστείες τους μία προς μία 

1. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑKΑΡΙΟΥ

Την 23:05 ώρα της 11-06-2021, πέντε µέλη της συμμορίας, πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία στο μίνι μάρκετ επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, στην Καισαριανἡ Αττικής. Με την απειλή δύο πυροβόλων όπλων οι δράστες εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του καταστήµατος και προτάσσοντας τα όπλα τους αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό που διαθέτει το ταμείο του καταστήματος (εισπράξεις), ήτοι 750 ευρώ και πακέτα τσιγάρων συνολικής χρηµατικής αξίας 300 ευρώ. 

2. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡKΕΤ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΡ. ΚΟΥΣΙΔΗ

Την 20:25 ώρα της 25-06-2021, δύο µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ επί της οδού Γρ. Κουσίδη, στου Ζωγράφου Αττικής. Με την απειλή πυροβόλου όπλου τύπου πιστόλι που προέταξαν στον υπεύθυνο του καταστήματος αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 265 ευρώ από το ταμείο του καταστήματος.

3. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

Την 19:30 ώρα της 06-07-2021, δύο -2- μέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως , στην Καισαριανή Αττικής. Με την απειλή πυροβόλου όπλου τύπου πιστόλι αφαίρεσαν περίπου το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ από το ταμείο. Κατά την αποχώρηση των δραστών, ακολούθησε καταδίωξη των ανωτέρω κατηγορουμένων και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, πυροβόλησαν µε ανθρωποκτόνα πρόθεση και τραυμάτισαν πεζό.

4. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑKΑΡΙΟΥ

Την 22:30 ώρα της 25-09-2021, δύο µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου  στην Καισαριανή Αττικής, έχοντας ήδη την πείρα - εμπειρία τόσο του χώρου όσο και της διαφυγής από την προηγούμενη ληστεία στο ίδιο κατάστημα. Εχοντας στην κατοχή τους πυροβόλο όπλο τύπου πιστόλι και μαχαίρι, απειλώντας την υπάλληλο αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 580 ευρώ.

5. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

Την 18:30 ώρα της 30-09-2021, δύο -2- µέλη της συμμορίας επί της συμβολής των οδών Ταξίλου και Παπακωνσταντίνου, στου Ζωγράφου Αττικής προσέγγισαν πολίτη και με την απειλή αιχμηρών αντικειμένων, ήτοι μαχαιριών, που είχαν στην κατοχή τους αμφότεροι, του αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο συνολικής χρηματικής αξίας των 1.576 ευρώ.

6. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Την 05:40 ώρα της 24-10-2021, δέκα -10- άτομα προσέγγισαν τέσσερα άτομα. Αφού τους περικύκλωσαν, µε την απειλή μαχαιριού και πυροβόλου όπλου, τύπου πιστόλι, αλλά και µε χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν μεταξύ άλλων: κινητά τηλέφωνα και συνολικά χρηματικά ποσά 45 ευρώ, καθώς και μία χρυσή αλυσίδα και κατόπιν αυτών αποχώρησαν από το σημείο.

7. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΟΥΛΟΦ ΠΑΛΜΕ

Την 23:20 ώρα της 24-01-2022, τρία µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε περίπτερο επί της οδού Ούλοφ Πάλμε στην Καισαριανή Αττικής. Με χρήση σωματικής βίας στην κρανιοεγκεφαλική χώρα του υπαλλήλου, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ από το ταμείο του περιπτέρου και είδη καπνού συνολικής αξίας των 5.000 ευρώ.

8. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Την 08:15 ώρα της 15-02-2022, δύο µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε κατάστημα επί της οδού Κοκκινοπούλου, στου Ζωγράφου Αττικής. Με την απειλή μαχαιριού εις βάρος του υπαλλήλου αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό που διέθετε το ταμείο, 650 ευρώ.

9. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕXΝΕΙΟΥ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Την 08:30 ώρα της 16-02-2022, δύο -2- µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε περίπτερο έμπροσθεν της πύλης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στου Ζωγράφου Αττικής. Με την απειλή μαχαιριού εις βάρος της υπαλλήλου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ  από το ταμείο του περιπτέρου.

10. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΤΡ. ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Την 00:00 ώρα της 18-02-2022, δύο µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε περίπτερο, επί της οδού Τρ. Αυξεντίου στου Ζωγράφου Αττικής. Με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, ήτοι μαχαιριού, που στην κατοχή του ένας εκ των δραστών και µε την συνδρομή συνεργού αφαίρεσαν από τον υπάλληλο το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ από το ταμείο.

11. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ

Την 00:30 ώρα της 20-03-2022, δύο -2- µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή Αττικής. Οι δράστες έχοντας στην κατοχή τους πυροβόλο όπλο τύπου πιστόλι και μαχαίρι και απειλώντας την ιδιοκτήτρια και τους υπαλλήλους αφαίρεσαν μεταξύ άλλων δύο -2- κινητά τηλέφωνα και το συνολικό χρηματικό ποσό των 2.140 ευρώ από το ταμείο, αλλά και από την κατοχή των υπαλλήλων.

12. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 

Την 19:15 ώρα της 26-03-2022, δύο µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε κατάστημα εκτυπώσεων επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή Αττικής. Με την απειλή πυροβόλου όπλου τύπου πιστόλι το οποίο προέταξε ο ένας εξ' αυτών στον ιδιοκτήτη και µε την συνδρομή συνεργού, αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 85 ευρώ και 1 κινητό τηλέφωνο. Έπειτα, ζήτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους υποδείξει το χρηματοκιβώτιο, µε αρνητικό όμως αποτέλεσμα. Κατόπιν αυτών αποχώρησαν από το σημείο.

13. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ - ΚΑΦΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Λ. ΠΑΠΑΓΟΥ 

Την 04:05 ώρα της 27-03-2022, τρία µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε ίντερνετ - καφέ επί της οδού Λ. Παπάγου στου Ζωγράφου Αττικής. Με την απειλή πυροβόλου όπλου τύπου πιστόλι που είχε στην κατοχή του ο ένας εξ’ αυτών και µε την συνδρομή δύο -2- ακόμη συνεργών, οι οποίοι αναζητούσαν χρηματικά ποσά εντός του καταστήματος, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ από το ταμείο (εισπράξεις).

14. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Λ. ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Την 07:00 ώρα της 27-03-2022, δύο -2- µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε κατάστημα επί της οδού Λ. Παπάγου στου Ζωγράφου Αττικής. Με την απειλή πυροβόλου όπλου τύπου πιστόλι που είχε στην κατοχή του ένας εξ' αυτών και προτάσσοντας το προς την υπάλληλο και µε την συνδρομή έτερου συνεργού, ο οποίος παρέμεινε στην είσοδο του καταστήματος, μαζί µε έτερη υπάλληλο, αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό που διέθετε το ταμείο του καταστήματος ήτοι 265 ευρώ.

15. ΛΗΣΤΕΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗΣ - «FACE CONTROL»

Την 07:00 ώρα της 21-05-2022, ένα μέλος της συμμορίας προσέγγισε πολίτη εντός της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου Αττικής, ερωτώντας τον αν είναι αστυνομικός «...με ρώτησε αν είμαι ασφαλίτης και µου είπε να περιμένω λιγάκι...», με τον πολίτη να απαντάει αρνητικά. Επειτα από λίγο χρονικό διάστημα, προσήλθαν στο σημείο δέκα -10- άτομα, µε σκοπό να ασκήσουν σωματική βία εις βάρος του πολίτη και να του αφαιρέσουν τα προσωπικά του αντικείμενα. Αμέσως, 6 άτομα εκ των ανωτέρω που επέβαιναν σε δίκυκλα οχήματα, κατάφεραν πλήθος κτυπημάτων σε διάφορα μέρη του σώματός του, ενώ τραβώντας το σακίδιο πλάτης έσυραν το θύμα προκαλώντας του τραύματα. Κατόπιν αυτών και αφότου αφαίρεσαν το σακίδιο πλάτης, το οποίο μεταξύ άλλων περιείχε έναν φορητό υπολογιστή Laptop μάρκας ΗΡ και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ αποχώρησαν από το σημείο.

16. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ  

Την 04:00 ώρα της 06-07-2022, δύο -2- µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε περίπτερο επί της οδού Γ. Παπανδρέου στου Ζωγράφου Αττικής. Με την απειλή μαχαιριού, που έφερε ο ένας εξ' αυτών στον υπάλληλο, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ενώ ο δεύτερος συνεργός επιτηρούσε τον περιβάλλοντα χώρο έχοντας ρόλο «τσιλιαδόρου».

17. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ - ΜΑΡΚΕΤ «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ», ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΡ. ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ  

Την 20:50 ώρα της 08-07-2021, δύο µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε κατάστημα σούπερ - μάρκετ µε την επωνυμία «ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ», επί της οδού Γρ. Αυξεντίου στου Ζωγράφου Αττικής. Εχοντας στην κατοχή τους πυροβόλο όπλο τύπου περίστροφο και προτάσσοντάς το στον υπάλληλο του καταστήματος, αλλά και στους υπόλοιπους υπαλλήλους, αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 900 ευρώ από τα ταμεία του ανωτέρω καταστήματος.

18. ΚΛΟΠΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΗ

Κατά το χρονικό διάστημα από 02:45 έως 08:15 ώρα της 09-07-2022, τρία µέλη της συμμορίας εισήλθαν σε υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης επί της οδού Αργυροκάστρου στου Παπάγου Αττικής και έχοντας στην κατοχή τους πυροβόλο όπλο τύπου πιστόλι, αφαίρεσαν το ΙΧ, αυτοκίνητο μάρκας Mercedes Benz AMG CLA-45, ιδιοκτησίας ιδιωτικής εταιρείας, έχοντας στην κατοχή του µε μορφή επινοικίασης. Κατόπιν αυτών, αποχώρησαν από το σημείο και µε το εν λόγω όχημα πραγματοποίησαν πρωινές ώρες της 09-07-2025 δύο ένοπλες ληστείες στην περιοχή του Ζωγράφου και της Καισαριανής αντίστοιχα.

19. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Την 09:05 ώρα της 09-07-2024, τρία µέλη της συμμορίας, πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε εταιρεία κοινοχρήστων επί της οδού Σεβαστείας στου Ζωγράφου Αττικής. Με την απειλή πυροβόλου όπλου που είχε στην κατοχή του ο ένας εξ' αυτών και προτάσσοντας το στον υπάλληλο και µε την συνδρομή δεύτερου συνεργού, ο οποίος άσκησε σωματική βία στον υπάλληλο στην κρανιοεγκεφαλικἠ χώρα, του αφαίρεσαν τσαντάκι ώμου εμπεριέχων μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

20. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗ

Την 09:14 ώρα της 09-07-2022, τρία µέλη της συμμορίας, στάθμευσαν προσωρινά αυτοκίνητο μάρκας Mercedes-Benz, το οποίο αφαίρεσαν περί ώρας 02:45 της 09-0-2022 από υπόγειο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης επί της οδού Αργυροκάστρου στην Παπάγου Αττικής, έξωθεν καταστήματος - κάβας επί της οδού Μιχαήλ Καραολή, στην Καισαριανή Αττικής. Εξήλθαν αυτού, και µε την απειλή πυροβόλου όπλου τύπου πιστόλι, το οποίο προέταξαν σε υπάλληλο ανωτέρω καταστήματος - κάβας του αφαίρεσαν τσαντάκι το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων το χρηματικό ποσό των 445 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. 

21. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Την 12:00 ώρα της 14-08-2022, τέσσερα μέλη της συμμορίας εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο πολυκατοικίας επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα στους Ζωγράφου Αττικής. Με την απειλή πυροβόλου όπλου τύπου πιστόλι που είχε στην κατοχή του ο ένας εξ' αυτών και το οποίο προέταξε προς την ένοικο που την εντόπισαν στις σκάλες της πολυκατοικίας, της αφαίρεσαν µία χρυσή αλυσίδα και έναν σταυρό. Κατόπιν αυτών, εισήλθαν σε διαμέρισμα 1ου ορόφου, του οποίου οι ένοικοι απουσίαζαν και η πόρτα ήταν ανοικτή, αφαιρώντας ρολόγια, κοσμήματα μικρής αξίας και κάποια ρούχα. Κατά την αποχώρησή των ανωτέρω κατηγορουμένων από την πολυκατοικία, µε την απειλή πυροβόλου όπλου τύπου περίστροφο αφαίρεσαν από πολίτη ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε μεταξύ άλλων ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ εισήλθαν και σε ισόγειο γραφείο, πλην όμως δεν αφαίρεσαν τίποτα.

22. ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Λ. ΠΑΠΑΓΟΥ

Την 04:15 ώρα της 19-08-2022, δύο µέλη της συμμορίας προσέγγισαν περίπτερο επί της οδού Λ. Παπάγου στου Ζωγράφου Αττικής. Εχοντας κλειδώσει - ασφαλίσει την πόρτα του περιπτέρου ο υπάλληλος και ανεφοδιάζοντας τα ψυγεία αντιλήφθηκε να τον προσεγγίζουν οι δράστες, µε τον έναν εξ' αυτών να κρατάει πυροβόλο όπλο τύπου πιστόλι και να το οπλίζει κατά την προσέγγιση. Επειτα και προτού προλάβουν να τον προσεγγίσουν οι δράστες ο υπάλληλος διέφυγε τρέχοντας προς το επόμενο περίπτερο επί της συμβολής οδών Λ. Παπάγου και Αγίου Θεράποντος, όπου και κάλεσε την αστυνομία. Οι κατηγορούμενοι δεν κατάφεραν να εισέλθουν εντός του περιπτέρου και διέφυγαν.

23. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ - ΚΑΦΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Λ. ΠΑΠΑΓΟΥ 

Την 08:15 ώρα της 20-08-2022, δύο µέλη της συμμορίας πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε ίντερνετ καφέ επί της οδού Λ. Παπάγου στου Ζωγράφου Αττικής. Με την απειλή πυροβόλου όπλου τύπου πιστόλι στον υπάλληλο, αφαίρεσαν από το ταμείο του καταστήματος το συνολικό χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα. 

24. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Την 03:20 ώρα της 22-08-2023, τέσσερα µέλη της συμμορίας χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρα, παραβίασαν τις εισόδους και εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού. ενδιαφέροντος επί της οδού Υμηττού στην Καισαριανή Αττικής. Με την απειλή πυροβόλου όπλου τύπου πιστόλι στον φύλακα, αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ από το ταμείο του καταστήματος και το κινητό του τηλέφωνο. Καθ' όλη τη διάρκεια του περιστατικού έτερος συνεργός επόπτευε τον φύλακα ενώ κατά την αποχώρηση ασκώντας σωματική βία τον χτύπησε, πλην όμως δεν τον τραυμάτισε.

25. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 

Την 09:40 ώρα της 05-09-2022, τέσσερα µέλη της συμμορίας προσέγγισαν πεζοί κοσμηματοπωλείο επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή Αττικής. Έπειτα, εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και µε την απειλή πυροβόλου όπλου τύπου πιστόλι στον ιδιοκτήτη απαίτησαν να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Προκειμένου να µην καθυστερήσουν και για να αποφύγουν την σύλληψη αφαίρεσαν χρυσαφικά συνολικής χρηματικής αξίας περίπου 3.000 ευρώ και αποχώρησαν από το κατάστημα διαφεύγοντας πεζοί.

26. ΕΛΕΓΧΟΣ «FACE CONTROL» ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥΠΟΛΗΣ

Την 23:25 ώρα της 09-09-2022, δύο πολίτες, επιβαίνουσες σε ΙΧ, εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο της Πολυτεχνειούπολης από την πύλη επί της οδού Κατεχάκη. Σε μεταγενέστερο χρόνο, συνειδητοποίησαν να τους ακολουθεί άλλο ΙΧ μάρκας Mercedes και χρώματος μαύρο. Έπειτα, από το όχημα αποβιβάστηκε ως συνοδηγός ο δράστης, ο οποίος αφού πλησίασε το όχημα της κοπέλας, συστήθηκε ως  «ΤΖΟΥΛΙΟ» και τις σημάδεψε µε πυροβόλο όπλο τύπου πιστόλι λέγοντάς τους πως γνωρίζει πως είναι της Ασφάλειας, αποχωρώντας από το σημείο αμέσως μετά το συμβάν.

27. ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ 

Την 08:00 ώρα της 22-09-2022, δύο μέλη της συμμορίας, πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία σε εταιρεία κοινοχρήστων επί της οδού Γρ. Αυξεντίου στου Ζωγράφου Αττικής. Με την απειλή πυροβόλου όπλου που είχε στην κατοχή του ο ένας εξ αυτών και προτάσσοντάς το προς τον υπάλληλο και με τη συνδρομή δεύτερου ατόμου - συνεργού, αφαίρεσαν το σύνολο των εισπράξεων χρηματικών ποσών της διαχείρισης.