Μενού
  • Α-
  • Α+

Επανέλαβε τον ισχυρισμό της η μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, πως απολύθηκε από τη δουλειά της σε τηλεοπτική εκπομπή λόγω της απόφασής της να καταθέσει υπέρ του κατηγορούμενου ηθοποιού. Οπως είπε απομακρύνθηκε από την εκπομπή «Στούντιο 4» επειδή η παρουσιάστρια της εν λόγω εκπομπής της είπε ότι οι ηθοποιοί δε θέλουν να έρθουν στην εκπομπή επειδή η ίδια είναι μάρτυρας υπεράσπισης του Φιλιππίδη.

Διαβάστε ακόμη: Μάρτυρας στη δίκη Φιλιππίδη: «Με απέλυσαν γιατί θα ερχόμουν στο δικαστήριο να καταθέσω υπέρ του»

Από εκεί και πέρα η πολιτική αγωγή στη δίκη υπέβαλλε αίτημα για κλήτευση έξι νέων μαρτύρων. πριν από το αίτημα ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Υποστήριξη κατηγορίας: Υπάρχει κάποιο περιστατικό με τον κατηγορούμενο το Νοέμβριο του 2005 για το οποίο γνωρίζουν όλοι οι συνάδελφοι σας στο περιοδικό που εργαζόσασταν τότε;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι.

Υποστήριξη κατηγορίας: Θυμάστε περιστατικό που έχετε γυρίσει στο γραφείο και έχετε περιγράψει επίθεση που έχετε δεχτεί;

Μάρτυρας: Όχι ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό.

Στο σημείο αυτό, ο συνήγορος της πρώτης καταγγέλλουσας Αλέξανδρος Μίντζιας ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν έξι μάρτυρες. Σύμφωνα με το συνήγορο οι μάρτυρες αυτοί θα καταθέσουν ότι έγινε περιγραφή σεξουαλικής επίθεσης από τον κατηγορούμενο. «Δεν επιβεβαιώνω αυτό που λένε» απάντησε η μάρτυρας.

Εξάλλου, πρέπει να σημειωθεί πως κατά την έναρξη της δίκης, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι μια ένορκος από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κάνει αίτημα να απαλλαγεί από τα καθήκοντα της. Στο δικαστήριο αναγνώστηκε και σχετικό έγγραφο που προσκομίστηκε και το οποίο ανέφερε ότι είναι σημαντική η παρουσία της εν λόγω υπαλλήλου για την κατασκευή πολεμικού υλικού ιδιαίτερα κρίσιμου στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και Έβρου. Το αίτημα για αντικατάσταση έγινε δεκτό από το δικαστήριο και η συγκεκριμένη ένορκος αντικαταστάθηκε από έναν αναπληρωματικό εκ των δυο που είχαν κληρωθεί σε αυτή τη θέση.