Μενού
  • Α-
  • Α+

Η οικογένεια του Σταύρου Ξαρχάκου αποφάσισε να δώσει τρία ηλικιωμένα λυκόσκυλα σε καταφύγιο του δήμου Αθηναίων. Η απόφαση προκάλεσε πλήθος αναρτήσεων και σχολίων στα social media, με αποτέλεσμα η σύζυγος του μουσικοσυνθέτη Ηρώ Σαΐα να τοποθετηθεί μέσω Facebook επιβεβαιώνοντας πως οι σκύλοι είναι σε καταφύγιο ενώ η οικογένεια προσπάθησε να τους βρει άλλο σπίτι, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα πως είναι θύματα ανθρωποφαγίας. 

Διαβάστε ακόμη: Το πρώτο ταξίδι με πλοίο από Θεσσαλονίκη για Σμύρνη - Τα δρομολόγια και οι τιμές των εισιτηρίων

Σύμφωνα με αναρτήσεις και φωτογραφίες στο Facebook, Ο 18χρονος μπαμπάς Run και τα 13χρονα Νίτσα και Λουκάς βρίσκονται στο καταφύγιο του Ελαιώνα αφού προηγουμένως παραδόθηκαν στον δήμο Αθηναίων. «Η απογοήτευση μου οφείλεται στο ότι τα υπέροχα γεροντάκια ανήκουν στον γνωστό και μεγάλο συνθέτη κ. Σταύρο Ξαρχάκο όπως πληροφορήθηκα από τους αρμόδιους. Όποιος και να είναι ο λόγος παράδοσης τους, είναι πολύ λυπηρό που ένας μεγάλος άνθρωπος της τέχνης και το οικογενειακό του περιβάλλον θεώρησαν ως πιο κατάλληλη την λύση να μπουν σε ένα κλουβί καταφύγιου. Τα ζώα δεν έχουν τσιπ, έχουν βιβλιάρια υγείας και όπως βλέπετε σε βίντεο και φωτογραφίες είναι σε μέτρια θρεπτική κατάσταση. Ο Run είναι 18 ετών και ο μπαμπάς, η Νίτσα και ο Λουκάς περίπου 13 ετών και αδέλφια» έγραφε στην επώνυμη ανάρτησή της χρήστρια του Facebook. Η ίδια έκανε έκκληση «να βρουν αυτά τα φιλικά γερόντια μια ζεστή αγκαλιά για τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Καλό θα ήταν να δοθούν μαζί αν και θα κάνει την υιοθεσία τους πιο δύσκολη». 

Από την πλευρά της η δημοσιογράφος Σταματίνα Σταματάκου σχολίασε για τα τρία ηλικιωμένα λυκόσκυλα: «Η παιδεία δεν έχει καμία σχέση με το αν είσαι διδάκτορας σε πανεπιστήμιο ή εκ των κορυφαίων μουσικοσυνθετών της εποχής σου. Οι τελευταίες μέρες το αποδεικνύουν περίτρανα. Από τον τύπο που έλιωσε το γατάκι στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Σταύρο Ξαρχάκο που εγκατέλειψε τα ηλικιωμένα σκυλιά του παραδίδοντάς τα σε δημοτικό καταφύγιο. Και όσοι νομίζετε ότι "έλα μωρέ, δεν είναι το ίδιο, δεν τα κακοποίησε" σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει χειρότερη μορφή κακοποίησης από την εγκατάλειψη. Ζώα ηλικιωμένα που έχουν μάθει να ζουν ελεύθερα σε κήπο να βρίσκονται ξαφνικά κλεισμένα σε ένα τσιμεντένιο κλουβί με άλλα 100 ζώα να γαβγίζουν δίπλα τους. Κι όλα αυτά ενώ είναι τελείως ανήμπορα στο τέλος της ζωής τους. Ο πολιτισμός της εγκατάλειψης των πιο αδύναμων». 

Σταύρος Ξαρχάκος: Τι απαντά η Ηρώ Σαΐα για τα σκυλιά 

Μετά την έκταση που πήραν αντίστοιχες αναρτήσεις, σε ορισμένες εκ των οποίων τα «πυρά» κατευθύνονταν προς τη σύζυγο του συνθέτη, Ηρώ Σαΐα, η ίδια προέβη σε δημόσια ανάρτηση παρουσιάζοντας τη δική της πλευρά σχετικά με την κατάληξη των τριών λυκόσκυλων σε καταφύγιο. Επιβεβαίωσε πως τα ηλικιωμένα σκυλιά είναι σε καταφύγιο, υποστηρίζοντας πως η οικογένεια προσπάθησε να βρει σπίτι. Ταυτόχρονα έκανε λόγο για «ανθρωποφαγία» και διέψευσε αναρτήσεις που έγραφαν ότι η ίδια πίεσε τον σύζυγό της για να μπουν τα σκυλιά σε καταφύγιο. 

Η ανάρτηση της Ηρώ Σαΐα:

«Θα ξεκινήσω την ανάρτηση με μια απλή ερώτηση: κάποιοι από εσάς που έχετε άποψη για ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ, για τις ζωές και τις πράξεις των άλλων χωρίς να τους ξέρετε, χωρίς να γνωρίζετε την αλήθεια, χωρίς να ψάχνετε, αισθάνεστε ωραία με την τοξικότητα που με σιγουριά σκορπίζετε ; Κοινοποιείτε πράγματα για ανθρώπους, εύχεστε τα χειρότερα χωρίς να ξέρετε. Μα ΕΣΕΙΣ είστε σωστοί άνθρωποι;

Σήμερα λοιπόν ξύπνησα και είδα παααρα πολλές χυδαίες αναρτήσεις τις οποίες ξεκίνησε η Ακροδεξιά φασίστρια κ. Έλια Ζερβού. Αν κάνει κάνεις μια επίσκεψη στο προφίλ της θα καταλάβει περί ποιας «προσωπικότητας» πρόκειται … Δε θα έμπαινα στη διαδικασία εξηγήσεων, ειδικά δε για ανθρώπους οι οποίοι βρίζουν, «καταριούνται», χυδαιολογούν, χωρίς να έχουν ψάξει την αλήθεια. Γράφω την αλήθεια ΜΟΝΟ για τους ανθρώπους που θέλουν να την ακούσουν, που ενδιαφέρονται πραγματικά και για τα ζώα και για τους ανθρώπους και για φίλους μου οι οποίοι με ρωτάνε. Διότι πολύ εύκολο να μιλάτε και μάλιστα τόσο χυδαία και για μένα άλλα και για τον κ. Ξαρχακο, χωρίς όμως να γνωρίζετε τα γεγονότα. Προφανώς για άλλη μια φορά η ανθρωποφαγία έχει για εσάς αξία και όχι η αλήθεια.

Τα 3 αυτά σκυλιά τα είχαμε εδώ και 11 χρονιά το ένα, 9 χρόνια τα άλλα δυο και πληρώναμε ζευγάρι το οποίο διέμενε στην κατοικία της Αίγινας για τη φροντίδα των σκυλιών. Το ζευγάρι αυτό αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Την περασμένη Κυριακή οι άνθρωποι έφυγαν. Εγώ έμεινα προσπαθώντας μέχρι και την Πέμπτη που γύρισα στην Αθήνα, να βρεθεί μια λύση για τα σκυλιά. Αναζητήσαμε ανθρώπους για να υιοθετήσουν τα σκυλιά όμως κανένας δε θέλησε, και κανένας δεν ήθελε να αναλάβει έστω και επί πληρωμή τη φροντίδα τους. Ψάχναμε 3 μήνες -ξέροντας πως οι άνθρωποι θα έφευγαν - μήπως και κάποιος ήθελε κάποιο από τα σκυλιά ή και όλα, όμως κανείς δε βρέθηκε.  Εξαντλήσαμε κάθε χρονικό περιθώριο, εγώ τα φρόντισα τις τελευταίες μέρες και παράλληλα καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε τα σκυλιά να πάνε σε κάποιο σπίτι. Απευθυνθήκαμε σε φιλόζωους φίλους, στη φιλοζωική Αίγινας, δυστυχώς λύση δε δόθηκε. Δε βρέθηκε ούτε άνθρωπος να τα δεχτεί ούτε θέση υπήρχε στη φιλοζωική εκεί. Τελευταία αναγκαστική αλλά προσωρινή λύση ήταν η πανίδα αττικής ώστε να μη μείνουν μόνα τα σκυλιά χωρίς φροντίδα. Και να βρισκόμαστε κοντά τους αναζητώντας μια καλύτερη μόνιμη λύση. Τα σκυλιά πήγαν στη φιλοζωική προχθές, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

1. Δώσαμε τα σκυλιά στη φιλοζωική για να μη μείνουν μόνα στο σπίτι στο βουνό, χωρίς φροντίδα, χωρίς τροφή και νερό. Άραγε αυτό θα ήταν καλύτερο; Θεωρήσαμε ότι η καλύτερη λύση μέχρι να βρεθεί στέγη ήταν η φιλοζωική. Δεν κάναμε κακό στα ζώα λοιπόν, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε στη δεδομένη στιγμή.

2. Ποιος άραγε γνωρίζει και μπορεί χωρίς εικασίες και ψεύτικα προφίλ αλλά με αποδείξεις να στηρίξει την κατηγορία ότι εγώ ήμουν αυτή που δεν ήθελα τα σκυλιά; 11 χρόνια τα ήθελα και ξαφνικά άλλαξα και ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑ τον άντρα μου να τα δώσουμε; Τι έπαθα ξαφνικά; Ή μήπως όντως οι άνθρωποι έφυγαν και δεν υπήρχε κάποιος να τα φροντίζει ; Ή μήπως για κάποιους ο στόχος θα είμαι πάντα εγώ; Δεν με πειράζει. Όμως αυτοί που υποστηρίζουν τέτοια πράγματα από πού τα γνωρίζουν; Αναρωτηθείτε εσείς που τόσο εύκολα πιστεύετε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο.

3. Πολύ εύκολα βγάζετε συμπεράσματα για ανθρώπους όπως ο Σ. Ξαρχακος, ένας άνθρωπος που πάντα είχε ζώα … ειλικρινά, εγώ καταλαβαίνω ότι ΠΑΝΤΑ για το οτιδήποτε άσχημο θα την «πληρώνω» και δε με νοιάζει πλέον όμως εσείς που γράφετε όλες αυτές τις απαράδεκτες χυδαιότητες καλό θα είναι να αναρωτηθείτε για το πόσο «αγαπάτε» όχι τον καλλιτέχνη που υποτίθεται θαυμάζετε αλλά τον ίδιο σας τον συνάνθρωπο.

4. Φροντίσαμε να παρέχουμε στα σκυλιά μας την αγάπη και τη φροντίδα με τον καλύτερο τρόπο που εμείς μπορούσαμε. Και φυσικά για όσους ειρωνικά με ρωτάτε, είμαι υπερήφανη για το παράδειγμα που δίνουμε στα παιδιά μας διότι κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να γίνει.

5. Κ. Έλια Ζερβού είστε χυδαία και απαράδεκτη εκτός από φασίστρια. Μου γράψατε μηνύματα, μου στείλατε, με βρίσατε (καθόλου δεν υπολογίζω γνώμες σαν και τη δίκη σας) όμως να σας κάνω τη χάρη ορίστε, σας δίνω την προσοχή που τόσο επιζητούσαμε μέσω αυτής της ιστορίας! Όμως μια ρατσίστρια δε μπορεί να αγαπάει τα ζώα. Δεν αγαπάει κανέναν.

6. Δε θα απαντήσω σε κανένα σχόλιο και όποιος θέλει να εκφραστεί ανάλογα με το επίπεδό του μπορεί να το κάνει φυσικά στο προφίλ του. Εδώ, στη σελίδα, στο προφίλ και στη ζωή μου δεν επιτρέπεται το σκουπίδι κανενός.

7. « Ανθρωποφάγους» δεν επιθυμώ ούτε να με ακούν ούτε να με ακολουθούν, όπως επιθυμώ να μη με ακολουθούν άνθρωποι που δεν αγαπούν τα ζώα, τους γκέι, που δε δέχονται τα ζευγάρια με διαφορά ηλικίας, με διαφορά χρώματος κλπ.

8. Αγαπώ την οικογένειά μου, τα ζώα, τους «ωραίους» ανθρώπους και τη ζωή. Όλων τη ζωή. Και κοιμάμαι πολύ ήσυχη. Δεν έχω πειράξει κανέναν στη ζωή μου. Ούτε άνθρωπο ούτε ζώο. Κάποιοι προσπαθούν να με πειράξουν κατά καιρούς, σίγουρα θα έχουν τους λόγους τους, αλλά τους αγνοώ.

9. Μπλοκάρω αφειδώς ύβρεις. Αν και καλό θα ήταν να αποχωρήσετε οικειοθελώς όσοι πιστεύετε αυτά τα πράγματα.

10. Είναι απίστευτο πώς ορισμένοι για να κάνουν το «κομμάτι» τους στα social, προσπαθούν να διασύρουν… ευτυχώς υπάρχουν και σκεπτόμενοι άνθρωποι.