Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τύχη με το μέρος του είχε ο 19χρονος φοιτητής της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ που έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου. Συμφοιτήτρια του 19χρονου, μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε τι συνέβη, λέγοντας: «Ημουν στην αίθουσα και θα άρχιζε το μάθημα, όταν ξαφνικά ακούσαμε "έπεσε το παιδί". Κανείς μας δεν ήθελε να το πιστέψει. Πήγαμε στο παράθυρο και καταλάβαμε ότι έπεσε από τον τρίτο όροφο». Η συμφοιτήτρια του 19χρονου τόνισε ότι ήταν σοκ για τους παριστάμενους και συμπλήρωσε ότι «ο Θεός φύλαξε το παιδί». «Είναι τραγικό που έπρεπε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο για να καταλάβουμε τι γίνεται στα πανεπιστήμια, για την κατάσταση στα πανεπιστήμια».

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: Ποιοι είναι στη λίστα των 35 - «Παζάρι» του Μίχου με φωτογραφίες και βίντεο

Όπως σημείωσε η συμφοιτήτρια του 19χρονου, «είμαστε πάρα πολλά άτομα επειδή έχουν συμπτύξει τα τμήματα. Κανονικά στην αίθουσα είμαστε 100 άτομα σε κάθε τμήμα, τώρα είμαστε 200 επειδή υπάρχει έλλειψη διδακτικού προσωπικού. Είμαστε πολλά παιδιά και η κατάσταση είναι ασφυκτική, ειδικά όταν φοράς και μάσκα με τόσο κόσμο στην αίθουσα είναι δύσκολο να πάρει κανείς μια σωστή ανάσα. Γι’ αυτό και τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Και οι καθηγητές το λένε να μένουν ανοιχτά τα παράθυρα για να μπορούμε να πάρουμε ανάσα και για λόγους υγιεινής. Το παιδί, όπως έχω καταλάβει, δεν είδε ότι το παράθυρο ήταν ανοιχτό και γι' αυτό έπεσε».

Πρύτανης ΑΠΘ: «Θα διερευνηθούν οι συνθήκες»

«Πραγματικά ήταν ένα σοκαριστικό περιστατικό, δεν χωρά αμφιβολία. Από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα στο παιδί και την οικογένειά του», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις». Ο κ. Παπαϊωάννου έχει ζητήσει να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο φοιτητής έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο αλλά ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του. Ο Πρύτανης και ο Κοσμήτορας της σχολής ακολούθησαν το ασθενοφόρο που μετέφερε τον φοιτητή στο νοσοκομείο Παπανικολάου και όπως τόνισε ο ίδιος, ενημερώνεται διαρκώς από τη διοίκηση και τους θεράποντες ιατρούς για την κατάσταση της υγείας του, η οποία εξελίσσεται ομαλά και δεν εμπνέει ανησυχία. Αυτό που προέχει, δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, είναι η αποθεραπεία του φοιτητή, ο οποίος έχει ένα κάταγμα στον καρπό και ένα στην κνήμη.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο κτιριακό

Σε σχέση με όσα ανέφερε η φοιτήτρια στην ΕΡΤ ο κ. Παπαϊωάννου παραδέχτηκε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το κτιριακό και δεν το έχουν αποδεχθεί ενώ σημείωσε πως όσοι έχουν υπάρξει φοιτητές σε μεγάλα ακροατήρια γνωρίζουν την κατάσταση. Ο τρόπος χειρισμού είναι ωστόσο ζήτημα του Κοσμήτορα της κάθε σχολής, δήλωσε ο ίδιος.

Είπε επίσης ότι υπάρχει επί σειρά ετών πρόβλημα στη στελέχωση του ακαδημαϊκού προσωπικού, καθώς την περίοδο από το 2010 έως και το 2016 συνταξιοδοτούνταν κάθε φορά 80-100 καθηγητές και η κατάσταση βελτιώθηκε μόνο κατά το 2019-2020. Υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο γίνονται προσπάθειες εξορθολογισμού, ενώ έκανε λόγο και για το θέμα των μετεγγραφών, που αυξάνουν και συχνά διπλασιάζουν τον αριθμό των φοιτητών. Αναφερόμενος τέλος, στον φοιτητή με τον οποίο μίλησε και ο ίδιος, τόνισε πως του είπε ότι «κάθισα σε ένα σημείο και αν με ρωτούσαν αν ήταν τοίχος ή παράθυρο δεν θα γνώριζα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA