Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο αστυνομικός που φέρεται να είχε συνομιλία με τη 12χρονη στα Σεπόλια τέθηκε σε πειθαρχικό έλεχο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. «Έδωσα εντολή ο αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του 12χρόνου κοριτσιού να τεθεί αμέσως σε πειθαρχικό έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 12χρονης στα Σεπόλια: «Είναι πάρα πολύ ψηλή και εύσωμη, μοιάζει 18 ετών» λέει η δικηγόρος του 34χρονου

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε νωρίτερα σήμερα ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο εν λόγω αστυνομικός εμφανίζεται να συνομιλεί με την 12χρονη και ήταν σε εξέλιξη επιχείρηση από τις Αρχές να διαπιστωθεί εάν είχε και επαφές με το παιδί ή έμεινε στα λόγια και τις συνεννοήσεις μαζί της μέσα από το Διαδίκτυο. Από την ανάλυση των διαδικτυακών ιχνών προέκυψε ότι πράγματι υπάρχει ένας αστυνομικός που συνομιλούσε με την 12χρονη και είχε εκτενείς συζητήσεις μαζί της. Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, ο αστυνομικός είναι νεαρής ηλικίας και υπηρετεί στη ΓΑΔΑ. Απομένει να δούμε εάν ο συγκεκριμένος άνδρας θα κληθεί για έγγραφες εξηγήσεις ή θα δώσει κατάθεση, καθώς και τι θα του αποδοθεί – αν δηλαδή θα μπει στο κατηγορητήριο με τους ήδη κατηγορούμενους για την υπόθεση.

 «Ο αστυνομικός είναι νεαρής ηλικίας και υπηρετεί στην ΓΑΔΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος. Ο αστυνομικός φαίνεται να είχε αρκετές συνομιλίες με τη 12χρονη μέσω της εφαρμογής. Γι' αυτό αναμένεται να διευκρινιστεί εάν θα κληθεί για έγγραφες εξηγήσεις ή θα δώσει κατάθεση, δηλαδή αν θα τοποθετηθεί με το υπόλοιπο κατηγορητήριο ο νεαρός αστυνομικός.

Την ίδια ώρα, η περιγραφή της 12χρονης στην παιδοψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. είναι σοκαριστική, καθώς, όπως λέει το παιδί, ο Ηλίας Μίχος φέρεται να ανέβαζε φωτογραφίες της στην εφαρμογή για ραντεβού γνωριμιών. «Κάποιοι πλήρωναν για τις φωτογραφίες. Ηταν άντρες που δεν τους είχα δει ποτέ, αλλά πλήρωναν», φέρεται να ανέφερε η 12χρονη. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, ένας 43χρονος πατέρας ενός παιδιού στην εφηβεία ετοιμάζεται να παραδοθεί στην Αστυνομία τις επόμενες ώρες. «Συναντήθηκα μία φορά με τη 12χρονη, δεν είχα σεξουαλική επαφή μαζί της», φέρεται να υποστηρίζει ο 43χρονος. «Υπάρχει πραγματικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων, οι οποίοι εμπλέκονται. Εχω επικοινωνία με ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στη λίστα. Ολοι έχουν τη δική τους περίπτωση να διηγηθούν. Το πιο πιθανό είναι ότι θα σπεύσουμε να δώσουμε και να προσφέρουμε τη συνεργασία μας στις Αρχές, προτού να μας ζητηθεί κάτι τέτοιο. Σταθερή θέση όλων είναι ότι δεν γνώριζαν ότι το πρόσωπο αυτό είναι τόσο νεαρής ηλικίας», αναφέρει ο δικηγόρος, Οθωνας Παπαδόπουλος.

Πού εστιάζουν οι έρευνες των αστυνομικών 

Σύμφωνα με πληροφορίες που παρουσίασε ο ANT1 ο Μίχος φέρεται να βιντεοσκοπούσε και να φωτογράφιζε τη 12χρονη και εν συνεχεία να πουλούσε τις φωτογραφίες στο dark web μέσω σχετικών σελίδων. Μάλιστα σχολιάζοντας αυτή την πληροφορία που μεταφέρθηκε ο Μανώλης Σφακιανάκης, χαρακτήρισε το γεγονός πρωτοφανές, καθώς όπως είπε μέχρι τώρα δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στη χώρα μας, παρότι πολλοί στην Ελλάδα έχουν βρεθεί να αγοράζουν υλικό, αλλά από το εξωτερικό. Μάλιστα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας επισήμανε πως μπορούν να βρεθούν τα ίχνη τους, ωστόσο ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος των Αρχών μιας και έχουν μπροστά τους μόλις 10 μήνες καθώς με τη πάροδο του 12μηνου παραγράφονται τα αδικήματα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα που ερευνώνται από την αστυνομία, σύμφωνα με την ίδια εκπομπή, είναι 25 που είχαν σχέση με τον οίκο ανοχής, καθώς είχαν επισκεφθεί το σπίτι - κολαστήριο για τη 12χρονη, ενώ τα άλλα 10 είναι ψηφιακές επαφές, άτομα που επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών.

Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά και αναφέρθηκαν, το πρόσωπο «κλειδί» είναι ο «Β.» που φέρεται να είναι ο «πορτιέρης» του οίκου ανοχής. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ελέγχει ένα ολόκληρο δίκτυο με οίκους ανοχής τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή (στην οποία μένει, επίσης) αλλά και ακόμη 10 με 15 «σπίτια» στην ευρύτερη περιοχή. Οπως αναφέρθηκε ο ίδιος έχει ποινικό παρελθόν για υποθέσεις που σχετίζονται με τους οίκους, ενώ έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μέσω καμερών τα όσα συμβαίνουν εκεί. Ο «Β.» φέρεται να έχει «φωτογραφηθεί» από το 12χρονο κορίτσι που ανέφερε στην κατάθεσή της για κάποιον «αστυνομικό» και για πρόσωπο που γνώριζε την ηλικία της καθώς τον άκουσε να λέει στον Μίχο «θα μπλέξουμε, είναι ανήλικη».

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ραντεβού μέσω διαδικτύου, φαίνεται πως εκεί είχε στηθεί κύκλωμα με επικεφαλής τον Μίχο. Το ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε ανέφερε ως υπαρχηγό τον «Μιχάλη» που ελέγχεται από την αρχή της υπόθεσης όπως και δύο ακόμη πρόσωπα, τον «Δημήτρη» και τον «Ιωσήφ». Οπως ειπώθηκε και οι τρεις έχουν τακτοποιηθεί με τις Αρχές να προσπαθούν να τους «δέσουν» με την υπόθεση ώστε να προχωρήσουν σε συλλήψεις.